Waterpolo

La Sirena s’allibera

Waterpolo. El CN Mataró es refà de la sacsejada de les semifinals i obté la medalla de bronze de la copa LEN després d’oferir la seva millor versió en un partit molt intens contra el Pàdua

pàdua 8 cn mataró 11

PLEBISCITO PÀDUA:Teani, Barzon, Savioli (1), Gottardo (1), Queirolo (2), Casson, Millo (1), Dario (1), Sohi, Meggiato, Nencha, Tielmann (2)i Giacon.LA SIRENA CN MATARÓ:Willemsz, Vicente (2), Lloret (2, 1 p.), Cambray (2), Gibson (2), Bach (1), Dance (2); Zablith, Abad, Bonamusa, Carevic, Graupera i Ávila.PARCIALS:3-4, 1-3, 2-2 i 2-2.ÀRBITRES:Sadekov i Mustata. Vermella directa a Zablith (4:55), de la Sirena CN Mataró. Exclusions per tres faltes: Savioli i Dario, per part del Pâdua; i Dance, per part del CN Mataró.PÚBLIC:Unes 400 persones a la piscina del Sorrall.

olympiacòs 11 dunaujvaros 13

OLYMPIACÒS PIREU:Diamantopoulo, E. Plevritou (1), Avramidou (4), Asimaki (1), M. Plevritou, Emmolo (2), Tsoukala; Eggens (3), Eleftheriadou, Manolioudaki, V. Plevritou, Myriokefalitaki i Stamatopoulo.DUNAUJVAROS FVE:Aarts, Szilagyi (3), Valyi, Gurisatti (2), Luka, Garda (4), Mchunu (2); Kiss, Horvath, Mahieu (1), Ziegler (1) i Brezovski.PARCIALS:4-4, 1-3, 4-3 i 2-3.ÀRBITRES:Mauss i De Jong. Exclusions pe tres faltes: Tsoukala (26’), per part de lO’lympiacòs; i Ziegler (26’), per part del Dunaujvaros.PÚBLIC:Unes 300 persones a la piscina del Sorrall.

El Bequetero, el pasdoble que evoca Les Santes de Mataró, va tornar a sonar pels altaveus de la piscina del Sorrall i l’alegria va reaparèixer en el conjunt de La Sirena CN Mataró. No era la final somiada, però l’equip de Florin Bonca va lluitar amb tota la determinació per assolir la medalla de bronze de la copa LEN a costa del Plebiscito Pàdua, que es va mostrar com un rival temible i no es va rendir fins al final. El conjunt local va prendre la iniciativa des del primer moment i va resistir les embranzides italianes, que es van defensar amb molta duresa, per segellar la victòria per tres gols de diferència.

Si en les semifinals contra el Dunaujvaros van necessitar gairebé 18 minuts per anotar el primer gol, ahir en van fer prou amb 48 segons. I en 1:24 ja n’havien marcat dos. Marta Bach, des de la posició de boia, i Helena Lloret, de penal, van inaugurar el marcador per a un conjunt mataroní que va començar molt endollat i va aprofitar les dues primeres jugades amb superioritat. El Pàdua va reaccionar d’immediat, i dos gols de Queirolo, un des de la boia i l’altre de contraatac, i un xut per tot l’escaire de Dario van capgirar la situació. El CN Mataró va haver de fer front a l’exclusió per vermella directa de la brasilera Marina Zablith, que va intentar desfer-se d’una rival amb les cames. Va ser un inici de partit amb alternances i La Sirena va poder tancar el primer quart amb avantatge gràcies a una vaselina de Cambray i a un gol des de la posició de boia de la neozelandesa Liana Dance. En el segon quart, el conjunt local va fer tota una declaració d’intencions i va ampliar l’avantatge gràcies als gols de Lloret, amb superioritat, de Ciara Gibson, en una ràpida transició, i de Laura Vicente, des de l’extrem esquerre de l’atac mataroní. El Pàdua va poder aturar el cop gràcies a un magnífic revers de la canadenca Tielmann abans del descans (4-7).

Bones sensacions

El tercer quart va ser el més equilibrat. Les bones intervencions de Debby Willemsz, i els gols de Dance i Cambray donaven oxigen al conjunt mataroní enfront un Pàdua que no feia cap mena de concessió, amb defenses molt agressives i bones accions individuals de Savioli i Tielmann. El cansament es començava a notar en els dos bàndols, però el partit tenia cada cop més color local després que Gibson tornés a obrir forat amb 4 gols d’avantatge (6-10), ja en el quart definitiu.Millo i Gottardo tornaven a ajustar les diferències, però el segon gol de Vicente i les aturades de Willemsz van dictar sentència i tancaven un partit amb molt bones sensacions per a un CN Mataró que encara té feina per fer en aquest tram final de la temporada.

LES FRASES

Mentalment ens hem refet bé i tàcticament hem jugat molt millor. Estic molt content per la tercera posició
Estàvem una mica moixes, però el quart lloc no ens valia i hem sortit a totes des de l’inici
Clara Cambray
JUGADORA DE LA SIRENA CN MATARÓ
Els campions*
1999/2000 Gifa Palermo (Itàlia)
2000/01 Skif Moscou (Rússia)
2001/02 Gifa Palermo (Itàlia)
2002/03 Vouliagmeni (Grècia)
2003/04 Ortigia (Itàlia)
2004/05 Ortigia (Itàlia)
2005/06 Honvéd (Hongria)
2006/07 Roma (Itàlia)
2007/08 Roma (Itàlia)
2008/09 Sturm 2002 (Rússia)
2009/10 Ethnikos (Grècia)
2010/11 Rapallo (Itàlia)
2011/12 RN Imperia (Itàlia)
2012/13 Sturm 2002 (Rússia)
2013/14 Olympiacòs (Grècia)
2014/15 RN Imperia (Itàlia)
2015/16 La Sirena Mataró (Catalunya)
2016/17 UVSE Budapest (Hongria)
2017/18 Dunaujvaros (Hongria) *(Fins al 2004 la competició s’anomenava recopa)
Segurament és un dels millors partits de la temporada. Hem sortit reforçades. Aquest és el camí.
Florin Bonca
tècnic de la sirena CN mataró

El Dunaujvaros fa saltar la banca contra l’Olympiacòs

El Dunaujvaros, el botxí de La Sirena CN Mataró en les semifinals, va fer saltar la banca en la final i es va emportar el títol després de superar l’Olympiacòs, el gran favorit, per un ajustat 11-13. Les canoneres Krisztina Garda, amb 4 gols, i Diana Ziegler, amb tres, i Greta Gurisatti, autora de les dues últimes dianes, van ser les principals artífexs de la victòria del club hongarès, que per fi va obtenir el seu primer títol de la copa LEN després d’haver perdut les finals del 2001 i el 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)