Rugbi

La Santboiana fa curt

Rugbi. Remunta dues vegades al camp del Gernika i falla una transformació en l’últim minut que li hauria donat l’empat

GERNIKA 36 SANTBOIANA 34

GERNIKA BIZKAIA:Amillategi (Mercanti, 41’), E. Martínez (Etxeandia, 74’), Jurado, Larrabeti, Guzmán, Insunza (N. Martínez, 56’), Zabala, Bast, Olaeta (Eskolar, 60’), Llanos, Es Saheb, Cendoya (Zavala, 44’), Epinal, Palisa i Viaña.UE SANTBOIANA:Petit, Romera (Pujol, 65’), Chichua (Delgà, 54’), Palomo, Barbero (Fitzsimons, 40’), Palomar (Tauli, 40’), Sanz, López (Buira, 75’), García, Millán (Vilar, 75’), Baró, González, Pichot, Francisquelo (Vicente, 48’), De Orbaneja.MARCADOR:5-0 (12’) Palisa. 10-0 (15’) Viaña. 10-5 (20’) López. 10-7 (21’) Millán. 15-7 (23’) Palisa. 17-7 (24’) Olaeta. 22-7 (32’) Palisa. 24-7 (33’) Olaeta. 24-12 (38’) López. 24-14 (39’) Millán. 24-19 (48’) López. 24-22 (52’) Millán. 29-22 (54’) Epinal. 31-22 (55’) Olaeta. 36-22 (65’) Palisa. 36-27 (70’) Tauli. 36-29 (71’) Llanos. 36-34 (80’) González.ÀRBITRE:Iñaki Muñoz.

La propera (22-04-18)

El Salvador-Senor; Santboiana-Alcobendas; Ordizia-Gernika; Getxo-Hernani; Cisneros-FC Barcelona; La Vila-VRAC.

La Santboiana va desaprofitar una transformació en l’últim minut per assolir l’empat al camp del Gernika (36-34) en el seu últim partit a domicili de la fase regular. L’equip català havia fet un últim assaig per mitjà d’Iván González, però Albert Millán va fallar la transformació. Tot i que encara queda una jornada per disputar-se, aquest resultat deixa la Santboiana en el sisè lloc final. El seu rival en el play-off serà l’Alcobendas, tercer classificat.

Dues remuntades

Amb la victòria en la primera volta (42-20) com a precedent, la Santboiana confiava que a Gernika podria assolir els punts que li permetrien escalar algun lloc en la classificació. L’any passat ja havia assaltat el camp basc amb una victòria (24-35), però des de l’inici es va veure que l’equip degà de Catalunya tenia dificultats. El Gernika es va avançar amb dos assajos en el primer quart d’hora, per bé que no va aconseguir cap transformació (10-0). López, amb el primer assaig de la Santboiana, i Millán van escurçar la diferència en el minut 20 (10-7), però l’equip local va reaccionar amb un parcial de 14-0.

En aquest moment va arribar la primera remuntada dels catalans. López i Millán van situar el 24-14 abans de del descans. Els mateixos protagonistes van tornar a anotar en els primers minuts del segon temps –Millan, de cop de càstig– i la Santboiana gairebé va atrapar el Gernika (24-22). Però la reacció basca va arribar tot seguit amb dos assajos més i una transformació que deixaven el marcador 36-22 en el minut 65. La Santboiana tenia un quart d’hora per tornar a remuntar, es va posar a la feina i va aconseguir escurçar la diferència fins als 36-34 amb un assaig de Cendoya en l’últim minut. Millán, però, va errar la transformació i finalment l’equip català va fer curt. La Santboiana jugarà el seu últim partit a casa contra l’Alcobendas.