Atletisme

La IAAF canvia el nivell de testosterona per a les dones

Atletisme. Hauran de baixar del valor 5 en algunes proves o competir com a homes

Les atletes amb un nivell alt de testosterona l’hauran de reduir per competir en determinades proves femenines o ho hauran de fer com a homes. La Federació Internacional d’Atletime (IAAF) ha reduït de 10 a 5 els nanomols per litre per a les proves femenines dels 400 m a la milla. Aquesta normativa entrarà en vigor l’1 de novembre. La IAAF explica que les corredores que no estiguin per sota d’aquest nivell no seran “vetades”, però només podran competir com a dones “en altres distàncies o en proves que no siguin internacionals”, o també “com a homes sense restricció de nivell o disciplina”.

Segons la IAAF, hi ha estudis que determinen que un valor de testosterona superior a 5 en les dones incrementa força la massa muscular, la força i l’hemoglobina. La federació internacional diu que no qüestiona “la identitat sexual o el genere de les atletes amb disfuncions en el seu desenvolupament sexual”, si no que vol assegurar “una competència justa”. La IAAF es compromet a tractar tots els casos amb total confidencialitat i té previst fer el nomenament d’un defensor de la atleta que li proporcionarà assistència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)