Més esport

Banyoles es manté fidel

Triatló. La capital del Pla de l’Estany proclamarà els campions estatals i serà el marc, per vuitè any seguit, d’una cita de categoria internacional

Banyoles serà, els dies 7 i 8 de juliol, el marc dels campionats estatals de triatló i aquatló, dissabte i diumenge, respectivament. Un cap de setmana en què també es disputarà el classificatori europeu per als Jocs Olímpics de la Joventut, la prova que organitza el COI, la tercera edició de la qual es farà a Buenos Aires, després d’haver-se fet a Singapur (2010) i Nanjing (2014). Aquests jocs els disputen esportistes menors de 35 anys en les mateixes disciplines del programa dels Jocs Olímpics d’estiu immediatament posteriors. Cadascun dels continents té una cita classificatòria i, en el cas d’Europa, aquesta es fa a Banyoles amb les proves individuals (masculina i femenina) el dia 7 de juliol i les de relleus mixtes –novetat a Tòquio– l’endemà.

També en dos dies es proclamaran els campions estatals de triatló i aquatló en categories cadet, júnior, grups d’edat i elit –modalitat esprint i no olímpica–. Entre totes les curses que es disputin al llarg del cap de setmana a l’entorn de l’estany de Banyoles, s’espera la presència de 3.000 triatletes. “Banyoles ha de ser una seu permanent del triatló internacional i de proves en l’àmbit català i espanyol”, va dir l’alcalde, Miquel Noguer, en la presentació que es va fer ahir i en la qual també van intervenir Jordi Congost, regidor d’Esports; Jorge García, director tècnic de la federació espanyola, i Joan Domènech, directiu de la federació catalana. “Sense els voluntaris no ho podríem fer i els hem d’estar agraïts”, va subratllar Noguer, amb referència a la continuïtat de Banyoles en el calendari de proves internacionals de triatló, que aquest any arriben a vuit després de les que es van organitzar en rem i piragüisme.

PARTICIPACIÓ

Les proves, amb el classificatori dels Jocs de la Joventut, tindran 3.000 triatletes

Routier, la campiona absent

La presentació del campionat estatal, ahir, es va fer tot just una setmana després del greu accident de Carol Routier, que va guanyar el campionat estatal el 2017 a Banyoles en una cita que ella mateixa va reconèixer que no entrava en els seus plans. Aquell 22 de juliol figurava entre les participacions de l’única triatleta catalana a competir en uns Jocs a les sèries mundials d’Hamburg i Edmonton. Carol va guanyar el títol en ser segona, darrere l’australiana Natalie van Coevorden.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)