Tennis

XAVIER PONSATÍ

PRESIDENT DEL CT LA BISBAL

“Les jugadores estan molt contentes”

“Tenim jugadores de 25 països i una inscripció de molt nivell”

“Només ens falten diners per créixer; la feina la posem nosaltres”

En només tres edicions, l’ITF La Bisbal Solgironès s’ha convertit en el torneig de tennis femení més important de Catalunya i té expectatives per continuar creixent. Ho explica Xavier Ponsatí, el president del CT La Bisbal, que destaca, també, la feina dels voluntaris del club per tirar endavant la competició.

Cada any han pujat de categoria.
Gràcies a la feina de la gent del club. Aquí tots fem una mica de tot per reduir els costos d’un campionat com aquest. Altres clubs subcontracten serveis, i això val uns diners que nosaltres no ens podem permetre. Aquest any, com que paguem l’hospitalitat, ja són sis mil o set mil euros afegits al cost d’organització. Però estem molt satisfets, de veritat. Les jugadores estan molt contentes i se senten molt ben ateses. Els entrenadors ens diuen que les pistes estan molt preparades, com si fos el Roland Garros. Hi ha hagut un boca orella que, junt amb el fet de donar un vint per cent de punts més aquest any per ser un 25.000+H, fa que s’hagin apuntat una desena de jugadores sub-20. Això només sol passar en tornejos a partir de 60.000 dòlars en premis o més. És a dir, la prèvia ha estat com un 25.000 i el quadre principal, com un 100.000.
Aquest any, a més, està ben situat en el calendari?
S’ha convertit en punt d’entrada de les jugadores que volen fer la prèvia de Roland Garros, que és la setmana que ve. Les pistes estan molt preparades i els va bé per entrenar-se. M’ho diuen així els entrenadors. Pensa que aquesta mateixa setmana hi ha 14 campionats ITF a tot el món, i nosaltres tenim jugadores de 25 països diferents i una inscripció de molt nivell.
Vista la progressió ràpida que ha tingut el torneig, valoraríeu fer un 100.000?
Aquest any l’Hispano Francès de 60.000 l’han reduït a 25.000. Això vol dir que el nostre torneig és ara mateix el més important de Catalunya en noies perquè és 25.000+H. A més, és el tercer més important de l’Estat espanyol després del Masters 1.000 de Madrid i d’un 60.000 a València. Ens agradaria pujar a un 100.000 perquè ja ens vindrien jugadores entre les seixanta del rànquing WTA. Però dependrà dels diners. Només això, perquè nosaltres ja hi posem la feina amb els voluntaris del nostre club. Si doblem el patrocini ens ho podem plantejar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)