Futbol sala

Les cames ja no tremolen

Futbol sala. El Barça arriba a la recta final i decisiva de la temporada en un moment de forma magnífic, ofereix una gran versió defensiva i demostra personalitat en els moments transcendents

El Barça es va classificar dimarts per a la final de la lliga per tercera temporada consecutiva. Tres anys seguits veient-se les cares amb el Movistar Inter en la fase més decisiva de la competició estatal. I, en les altres dues, amb idèntic resultat; triomf madrileny. La primera va posar punt final a la llarga etapa de Marc Carmona mentre que la de l’any passat, en el primer curs d’Andreu Plaza al capdavant del primer equip, va servir per veure que, tot i arribar al cinquè partit de la final amb possibilitats de guanyar el títol, encara s’havia de madurar per rebatre les dinàmiques dels últims anys en el futbol sala estatal.

Aquest any hi ha molts factors que han canviat des d’aquell cinquè partit a Torrejón en què una genialitat de Ricardinho va ser decisiva perquè l’Inter alcés la seva quarta lliga consecutiva. El Barça dona una sensació de fiabilitat defensiva –només algun error puntual per falta de concentració ha tacat l’excelsa eliminatòria de semifinals contra el sempre incòmode El Pozo– i exhibeix personalitat i maduresa col·lectiva. “Hem anat a guanyar el partit amb coratge. Sense que ens tremolin les cames”, comentava Paco Sedano, capità de l’equip, després de segellar el bitllet per a la final. “El gol d’Aicardo només de començar no ha estat decisiu però ha fet veure a El Pozo les nostres intencions. No volíem especular, només guanyar”, hi va afegir Andreu Plaza, el tècnic del Barça.

El conjunt blaugrana havia mostrat una autoritat incontestable durant els quaranta minuts del partit a Múrcia, on va teixir una de les actuacions més esperançadores dels últims mesos. Va oferir molta solidesa defensiva en la línia de les darreres setmanes –ha rebut 6 gols en els quatre partits de play-off– i va advertir que guanyar la copa del Rei fa tres setmanes a Càceres havia desencadenat els jugadors, que havien pecat d’ansietat en més d’un episodi del curs. “La taca de la copa d’Espanya no ens la podrem treure, però crec que som on volíem i estem competint molt bé”, analitza Plaza.

Amb l’accés a la final de la lliga, el Barça també es va garantir una plaça en la pròxima edició UEFA Futsal Cup. “És molt important. Per a l’equip però també per al club, que fa equips per guanyar copes d’Europa. Si no, les seccions no tindrien sentit”, conclou Andreu Plaza. El Barça està en el millor moment de forma just abans de la final de la lliga. I les cames ja no li tremolen.

ELS VESTIDORS

Hem anat a guanyar el partit amb coratge i personalitat. Sense que ens tremolin les cames
Paco Sedano
capità del barça lassa
La taca de la copa d’Espanya no ens la traurem, però crec que som on volíem en aquests moments i estem competint molt bé
Ser a Europa és important per a l’equip i per al club. Les seccions, si no, no tindrien sentit
Andreu Plaza
Tècnic del barça lassa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)