Esports de muntanya

Picas, tercera a l’Ultra SkyMarathon de Madeira

ATLETISME. Pau Capell va aconseguir ahir la quarta plaça i el millor de la selecció catalana va ser Pol Rodríguez

Uns 200 corredors van competir ahir en l’Ultra SkyMarathon Madeira. La prova, puntuable per a la copa del món, tenia un recorregut de 56 km i 4.100 metres de desnivell, passant pel pic més alt de l’illa, a 1.816 metres d’altitud.

La vencedora femenina va ser l’holandesa resident a Catalunya Ragna Dabats (6h45:09) i el podi el va tancar la berguedana Núria Picas amb un temps de 6h57:25. La prova portuguesa és una de les que té en el seu calendari per agafar el ritme competitiu de cara a la cursa del Montblanc, el seu gran objectiu de la temporada: “Ha estat una cursa amb molts trams tècnics però també assequibles, i sobretot amb molts tobogans”, va comentar Picas al final de la prova. La corredora Montse Martínez, de la selecció catalana, va ser onzena en la cursa femenina.

En la categoria masculina hi va haver una intensa batalla. El corredor de Sant Boi Pau Capell (5h57:08) va arribar en quarta posició, tancant un grup de quatre atletes que van ser els únics capaços de baixar les 6 hores, una dada que evidencia les dificultats del traçat portuguès. El vencedor va ser Jonathan Albon (5h47:57). Pol Rodríguez, de la selecció , va aconseguir la novena plaça (6h23:33).