Futbol sala

Assalt a un tron segrestat

Futbol sala. El Barça Lassa visita (21.15 h, Esport 3) la pista del Movistar Inter en el primer partit de la final de la lliga, un títol que fa quatre anys consecutius que guanyen els madrilenys

No hi ha res més atractiu per al futbol sala que una final de lliga entre el Barça Lassa i el Movistar Inter. Avui (21.15 h, Esport 3), primera ració d’un duel al millor de cinc partits que suposa la reedició de les dues darreres finals de lliga que han acabat amb idèntic resultat; els madrilenys, grans dominadors del futbol sala estatal i campions de les darreres quatre lligues, aixecant el títol. “Ells són els favorits. La trajectòria els avala. Se l’han guanyat a pols”, va dir Andreu Plaza, el tècnic blaugrana, que firma tornar l’eliminatòria a Barcelona amb empat a un punt –dissabte es disputa el segon assalt–. “També són favorits perquè tenen el factor pista a favor”, va afegir ahir Paco Sedano, el capità blaugrana.

El Barça, que fa un mes va trencar una sequera de gairebé tres anys sense títols alçant la copa del rei, desitja tornar a regnar en la lliga, una competició que no guanya des de 2013. “Estem convençuts que podem trencar l’hegemonia de l’Inter. Estem fent passes grans, tenim molta ambició i volem guanyar la lliga amb totes les nostres forces”, va explicar ahir el capità blaugrana, Paco Sedano, en la roda de premsa prèvia al primer partit. “Crec que és en l’aspecte de l’eliminatòria en què estem per sobre; les ganes de guanyar. I que nosaltres anem en línia ascendent i ells no van cap avall, òbviament, però ja fa molt temps que guanyen”, va advertir Plaza.

Els blaugrana arriben a la cita després de dues eliminatòries de play-off –contra el Saragossa i El Pozo– en què han donat una sensació molt gran de solvència. “Crec que ens ha donat més confiança la manera com vam superar El Pozo, que guanyar la copa del rei contra el Jaén i trencar la sequera. Vam imposar el nostre joc i vam demostrar moltes coses davant un rival que mai és còmode com El Pozo”, va admetre l’entrenador del Barça.

De petits detalls

Blaugrana i madrilenys s’han vist les cares cinc vegades aquest any i el balanç és favorable al primer classificat de la lliga regular, el Movistar Inter. Els madrilenys van endur-se les semifinals de la UEFA Futsal Cup a Saragossa i el duel d’anada de la lliga, mentre que la resta d’enfrontaments han acabat amb empat. Un de lliga i dos de la copa del rei que, pel valor doble dels gols en camp rival, van acabar donant el bitllet per a la final al conjunt català. “Hem de sortir concentrats en cada partit perquè sabem que les faltes d’atenció es paguen car. Però, tot i això, sabem com s’ha de fer per aixecar-li un resultat advers a l’Inter”, va comentar Dyego, recordant els dos partits de copa del rei en què els madrilenys es van posar al davant. “Tots s’han decidit per detalls. Qui guanyi el títol ho farà amb molt patiment i, sobretot, qui sigui més lúcid”, va especificar Jesús Velasco, l’entrenador del Movistar Inter, que podrà comptar amb tots els seus efectius després que Rafael Rato rebés l’alta mèdica dimecres. De la seva banda, Andreu Plaza té tots els seus homes al 100%.

El Barça inicia avui el camí cap a un repte majúscul: l’assalt al tron de la lliga i fer baixar de la seva poltrona l’hegemònic Movistar Inter.

LES FRASES

Estem convençuts que podem trencar l’hegemonia de l’Inter. Tenim molta ambició
Paco Sedano
capità del barça lassa
Tots els partits entre nosaltres s’han decidit per detalls. Guanyarà el títol qui sigui més lúcid
Jesús Velasco
entrenador del movistar inter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)