Esports de muntanya

L’Olla, la dotzena

Curses de muntanya. Els millors corredors del país, a la vall de Núria per disputar la clàssica catalana

Laura Orgué i Oriol Cardona, segona i cinquè fa quinze dies en la Zegama Aizkorri, encapçalen el cartell de la dotzena Olla de Núria, aquest cap de setmana. Marc Trasserres, Jordi Gamito, Nil Cardona, Sheila Avilés, Agustí Roc, Tina i Toti Bes, Marta Riba, Andreu Prost, Antonio Alcaide, Irene Fuentes, Clàudia Sabata, Eli Gordón i els atletes de La Sportiva Ismail Razga, Arnau Cases, Isaac Barti i Sujata Casillanis són altres noms de referència en la clàssica catalana, una mitja marató sense cap pam d’asfalt en tot el seu recorregut, el 72% del qual transcorre per sobre els 2.700 metres.

El Puigmal (2.913 m) en primer lloc i el pic del Segre (2.809), Finestrelles i el pic d’Eina, tot seguit, el Noufonts (2.651) després i el Noucreus (2.799), la Font Negre (2.727) i el pic de l’Àliga (2.472) per acabar formen el recorregut, que comença a l’esplanada de la vall de Núria demà passat a les 9 h amb 700 participants a la línia de partida. L’edició d’aquest any, la dotzena, és la segona que es fa el juny per respectar les espècies del Parc Natural de les Capçaleres del Freser i el Ter. La presència de neu no ha d’afectar la cursa, malgrat que fins demà a la tarda no es farà la darrera revisió del recorregut, el gran protagonista.

La cursa vertical, demà en la seva tercera edició, deixa de fer-se de la central de Daió al Torreneules i es disputarà demà des de davant el santuari al Puigmal, amb 3,78 quilòmetres. El canvi respon a la voluntat de concentrar l’activitat al mateix punt. Aquest any, a més, s’estableix una classificació conjunta, la Reolla, per als corredors que facin la vertical demà i la clàssica demà passat. La cursa júnior (6a edició) i les infantils (8a) completen el programa esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)