Tennis

Va en progressió

Wimbledon. Nadal va guanyar el jove australià De Minaur en tres sets per 6-1, 6-2 i 6-4, i ja és als vuitens de final. Zverev, el quart cap de sèrie, va ser eliminat en cinc sets

Tercer partit, tercera victòria i una evident millora de Rafael Nadal tant en el quadre com en el seu joc. El número u mundial i el segon favorit de Wimbledon es va classificar per als vuitens de final mostrant un joc més sòlid en la majoria d’aspectes del seu joc sobre l’herba de la pista central de l’All England Club que en els dos partits anteriors. El manacorí va derrotar el jove australià de 19 anys Alex De Minaur, per 6-1, 6-2 i 6-4, i es va assegurar la primera posició del rànquing de l’ATP en la propera llista que es publicarà el proper dilluns 16, un cop finalitzi aquest Grand Slam. L’australià de mare alacantina i 80 del rànquing mundial, va intentar plantar cara a Nadal en algunes fases del partit i va mostrar bons cops. En el segon set De Minaur va disposar de dues boles de break però no les va aprofitar i va tornar a cedir davant el bon joc del manacorí. En el tercer set l’australià va jugar el seu millor tennis, que l’ha portat a ser considerat una de les joves promeses de l’actualitat. Tot i cedir un break, en el cinquè joc es va mantenir dins del partit fins al final i en l’últim joc va tenir una altra possibilitat de trencar el servei de Nadal i també va aixecar dues boles de partit en contra. El número u mundial va saber sentenciar la classificació en la tercera bola de victòria de què va disposar, després de dues hores i dos minuts de joc.

La sorpresa del dia en el quadre masculí va ser l’eliminació del quart cap de sèrie, i tercer jugador mundial, Alexander Zverev. L’alemany va cedir en cinc sets contra el letó Ernest Gulbis per 7-6 (2), 4-6, 4-7, 6-3 i 6-0 en tres hores i vint minuts d’un intens partit. Després d’un primer set molt anivellat l’alemany es va imposar en els dos següents. El letó, però, va saber refer-se i amb una força mental important i un físic destacable va tornar a entrar en el partit en guanyar el quart set. En el cinquè i definitiu Gulbis va fer una exhibició davant un Zverev, de 21 anys, que va desaparèixer de la pista i segueix sense aconseguir un bon resultat en un Grand Slam.

Djokovic, amb ganes

Juan Martín del Potro, cinquè favorit, no va tenir gaires problemes per seguir endavant en el quadre i va passar als vuitens de final després de derrotar en tres sets, 6-4, 7-6 (4) i 6-3) al francès Benoît Paire. L’argentí està fent un torneig molt consistent i no ha cedit ni un set en els tres partits que ha disputat fins ara. El serbi Novak Djokovic va fer tota la impressió que ha tornat a un alt nivell després de la seva llarga absència per lesions, amb operació inclosa, i la seva entrada en competició amb calma i sense grans resultats. El dotzè favorit va mostrar un gran joc, un saber estar a la pista i unes ganes de guanyar impressionats contra el britànic Kyle Edmund (21) que el van portar a guanyar el partit per 4-6, 6-3, 6-2 i 6-4 i classificar-se per als vuitens de final. Després de sis dies de competició, avui hi ha jornada de descans, el primer diumenge del torneig, i demà s’iniciaran els partits de vuitens de final tant en el quadre masculí com en el femení.

NÚMERO U

El manacorí es va assegurar seguir en el primer lloc del rànquing en la propera llista

Halep, la primera favorita, va ser eliminada

La primera favorita del quadre femení, la romanesa Simona Halep, va perdre en la tercera eliminatòria i es va acomiadar de Wimbledon. La número u mundial i recent guanyadora de Roland Garros es va veure sorpresa per la veterana taiwanesa de 32 anys, Su-Wei Hsieh, que la va derrotar per 3-6, 6-4 i 7-5. El partit es va iniciar amb cinc trencaments de servei consecutius i Halep en va sortir beneficiada (2-3), ja que es va assentar primer amb el seu servei i va acabar guanyant el primer set. En el segon parcial Hsieh, 48 del món, va dominar i va aconseguir dos breaks que li van permetre anivellar el partit. En el tercer set la romanesa va començar amb ganes i es va situar amb un 1-4 i un 2-5 al seu favor però es va quedar bloquejada i la taiwanesa ho va aprofitar per capgirar el set guanyant cinc jocs consecutius i emportar-se la victòria i la classificació per als vuitens de final després de dues hores i vint minuts de lluita. Aquesta va ser la primera victòria de Su-Wei Hsieh –en la imatge–, contra una jugadora que era la número u del món en la seva llarga carrera. Amb l’eliminació de Simona Halep només queda una jugadora de les deu caps de sèrie del quadre femení, la txeca Karolina Pliskova, la setena. L’onzena i la dotzena favorites sí que es van classificar fàcilment. L’alemanya Angelique Kerber va vèncer la japonesa Osaka (18) per 6-2 i 6-4 i la letona Jelena Ostapenko va guanyar la russa Diatxenko per 6-0 i 6-4. La canària Carla Suárez (27) va ser eliminada per la suïssa Belinda Bencic per 6-1 i 7-6 (3). La barcelonina Georgina Garcia i l’hongaresa Fanny Stollar es van acomiadar del quadre de dobles en perdre en la segona eliminatòria contra les dotzenes favorites. La nord-americana Nicole Melichar i la txeca Kveta Peschke les van guanyar per 6-2 i 6-4.