Waterpolo

L’hora de la veritat

Torneig masculí. La selecció de David Martín es conjura per trencar el mur dels quarts de final contra Grècia (22 h) i tornar a lluitar per les medalles en un gran campionat

Després de tres dies de descans i d’haver-se estalviat el peatge dels vuitens, la selecció espanyola té avui contra Grècia (22 h) el repte de trencar el mur dels quarts de final i poder lluitar una altra vegada per les places d’honor d’un gran campionat. “Ara venen els partits de veritat, de vida o mort”, sentenciava el seleccionador David Martín, just després del valuós empat contra Montenegro.

Després d’un inici dubitatiu contra els balcànics, l’equip espanyol va trobar la fórmula, i el ritme i el dinamisme necessaris, per frenar un rival molt rocós. Més enllà de l’empat i del lideratge de grup, Martín va destacar el valor afegit d’haver superat amb èxit el duel contra Montenegro: “Va ser important, sobretot perquè els jugadors creguin en el sistema de joc. Hem demostrat que podem competir contra qualsevol.” El camí està marcat i ha de ser el mateix per derrotar la selecció grega, que destaca per la solvència defensiva. Només cal recordar que l’equip hel·lè ja va barrar el pas dels espanyols a les semifinals en l’europeu de Belgrad en un partit en què únicament va poder anotar dos gols (2-6). L’últim precedent, en els Jocs Mediterranis de Tarragona, el partit va seguir la mateixa tònica i va acabar amb un pírric 4-3 favorable al conjunt grec. Per a Martín, entre els dos equips no hi ha secrets: “Ens coneixem molt perquè ens hem enfrontat moltes vegades i també hem compartit entrenaments.”

Tot i el seu imminent caràcter defensiu, a les files hel·lenes destaca un trio de golejadors, amb el jugador de l’Eger Angelos Vlachopoulos, líder del campionat amb 12 dianes, ben secundat per Ioannis Fountoulis i Alexandros Gounas, amb nou cadascun. La base de l’equip la formen els set integrants de l’Olympiacòs, el vigent campió de l’Eurolliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)