Ciclisme

Alexander Kristoff regna en l’esprint final

21 etapa. El noruec es retroba amb el triomf després de quatre anys, superant el favorit, Démare, i l’alemany Degenkolb

El noruec Alexander Kristoff (Emirates) –vencedor de la Milà-San Remo el 2014– va aconseguir finalment guanyar un esprint en el Tour de França després de les dues victòries parcials del 2014, i ho va fer al millor escenari possible, els Camps Elisis. Kristoff (31 anys), actual campió d’Europa i un dels fitxatges més mediàtics de l’Emirates, no partia entre els favorits, ja que el francès Arnaud Démare (Groupama-FDJ) semblava arribar amb més força després de la victòria en l’etapa de Pau.

Démare va arrencar certament amb força en l’esprint final gràcies a la feina dels seus companys però es va trobar davant d’Yves Lampaert, que havia provat d’atacar en el quilòmetre final. Va haver de desviar la seva traçada, i això va deixar via lliure per a Kristoff i també per a Degenkolb (Trek), que va ser l’últim que va plantar cara al noruec. Peter Sagan, tot i el treball que van fer els seus companys del Bora en els últims 20 km, va continuar sense prou forces a la cames per la forta caiguda que va tenir en la 17a etapa en el descens de Val Louron, un accident que va fer perillar la seva continuïtat.

L’eslovac, que va pujar a recollir el seu sisè mallot verd del Tour –igualant el rècord d’Erik Zabel– ja s’ha proposat un altre objectiu en principi desmesurat: guanyar el seu quart campionat del món consecutiu, tot i que aquesta vegada el recorregut és per als escaladors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)