Natació

Bateig absolut a Glasgow

Natació. Escrits i Ramos (Sant Andreu), Garcia Kirichenko (Lleida) i Murillo (Mediterrani) viuran la seva primera experiència a l’elit internacional al campionat d’Europa que comença divendres

Quatre dels set nedadors catalans que competiran a l’Europeu de Glasgow a partir de divendres –Cristina Garcia Kirichenko (Lleida), Esther Morillo (Mediterrani) i Àlex Ramos i Albert Escrits (Sant Andreu)– s’estrenaran en un torneig absolut. Encara que no saltaran a la piscina per batre’s amb els més ràpids, també tenen la pressió de superar-se i reivindicar-se.

Escrits (1998) ja ha deixat entreveure el seu talent a nivell internacional i el 2016 va ser subcampió d’Europa júnior dels 1.500 lliure. A Glasgow nedarà els 800 lliure i assegura que “l’objectiu és aprendre, fixar-me en els detalls dels professionals i créixer”. El vallesà, format al Granollers i que abans d’aterrar al Sant Andreu va estar quatre temporades al CAR de Sant Cugat, hi afegeix que lluitarà al màxim per intentar firmar els millors resultats, en un campionat que considera que serà dur i de molt nivell.

Ramos (1999), company al Sant Andreu, però no de grup de treball, s’estrenarà en una cita absoluta formant part del relleu del 4x200 lliure i també nedarà els 200 lliure. Es planta a Glasgow amb les idees clares i ambicioses: “L’objectiu és classificar-nos per la final amb el relleu i fer la millor marca personal en els 200 lliure, que em podria servir per entrar a una semifinal.” Ha marxat de casa amb una millor marca de 1:49.04 i espera tornar-hi havent cobert la distància amb 1:48.

Garcia (2001), que participarà en els 100 i els 200 esquena, distància en la qual és subcampiona d’Espanya, també buscarà millorar marques i confia que li serveixi per accedir a una final. “Mai s’han de tancar portes”, diu la lleidatana, amb dos anys al CAR. Els seus pares no sabien nedar i per això la van inscriure a un curset per aprendre’n als dos anys. La nòmina de debutants es completa amb l’esportista del Mediterrani Esther Morill,o que disputarà els 200 lliure i el relleu 4x200 lliure. “Serà la primera vegada que competeixo amb gent de molt nivell”, admet, nerviosa.

ELS PROTAGONISTES

Espero aprendre, fixar-me en els detalls dels professionals i créixer
Albert Escrits
nedador del sant andreu
L’objectiu és classificar el relleu per a la final i fer la millor marca personal als 200
Àlex Ramos
nedador sdel ant andreu
Intentaré classificar-me per una final, és difícil però mai s’han de tancar portes
Cristina Garcia
nedadora del cn lleida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)