Atletisme

Jacqueline Martín ho deixa

Atletisme. L’atleta barcelonina, de 43 anys, ha participat en 14 mundials de cros

L’atleta Jacqueline Martín (1974, Barcelona) ha anunciat, a través del FC Barcelona, que es retirarà a finals de temporada. La fondista és la tercera corredora amb més participacions en un campionat del món de cros (14). El seu historial també inclou la participació en vuit europeus de cros i cinc títols de campiona d’Espanya absoluta.

Martín ha tingut una trajectòria lligada gairebé sempre al FC Barcelona. De fet, fa onze anys, quan va ser mare, el club li va mantenir la fitxa i al cap de nou mesos va tornar a competir i es va classificar una altra vegada per a un mundial de cros. “He pogut córrer amb els millors del món, al costat del millor entrenador del món –Vicente Egido– i en el millor club”, ha explicat Martín, que considera que és “l’hora de deixar passar les noves generacions.”

Martín ha agrait el suport del Barça a l’atletisme, que ha anat creixent, segons ella, en els últims anys. En aquest sentit, ha recordat que en el pròxim campionat d’Europa de Berlín hi haurà 21 atletes del club barceloní, cinc dels quals tenen menys de 20 anys.

Martín era una gran especialista en cros però també en proves de ruta dels 10 km fins a la mitja marató, i en pista ha competit sempre en un bon nivell a partir dels 3.000 m, distància en què va aconseguir el bronze en el campionat iberoamericà del 2004, a Huelva. També va ser campiona d’Espanya indoor dels 3.000 m a Madrid el 2005.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)