Ciclisme

Alaphilippe manté la ratxa

Ciclisme. El francès del Quick-Step, vencedor de la classificació de la muntanya en el darrer Tour, va guanyar la Clàssica de Sant Sebastià; amb caiguda de Landa i Bernal a 20 km del final

Fletxa Valona, mallot de la muntanya al Tour i Clàssica de Sant Sebastià. És, aquesta, la targeta de presentació de Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), el primer ciclista capaç d’enllaçar els tres triomfs la mateixa temporada. El francès va ser el vencedor de la 38a edició de la Klassikoa –ja havia guanyat dues etapes a la Volta al País Basc, també aquest 2018–, i va donar a la formació belga el 52è triomf aquesta temporada, el vuitè del seu compte.

Alaphilippe va ser el primer de coronar l’últim port del recorregut –un mur d’1,8 km al 11,5 per cent–, de 229 quilòmetres i a set i mig de l’arribada al Bulevard de la capital guipuscoana. Ho va fer avançant per l’interior del darrer revolt Bauke Mollema (Trek), amb qui es va jugar el triomf els darrers 150 metres després de col·laborar al descens i superar el mig minut de marge (20 segons a dalt Murgil).

Mikel Landa (Movistar) i Egan Bernal (Sky) van ser el que van sortir més malparats de la caiguda al grup dels favorits, a vint quilòmetres del final. Segons els primers comunicats, el basc té una lesió lumbar i, el colombià, que va perdre diverses peces dentals, un traumatisme cranioencefàlic amb possible fractura maxil·lar.

38a Clàssica Sant Sebastià
1r. J. Alaphilippe (Quick-Step) 6h03:55
2n. B. Mollema (Trek) m.t.
3r. A. Roux (Groupama) a 0:16
4t. G. van Avermaet (BMC) m.t.
5è. J. Simon (Cofidis) m.t.
6è. R. Uran (Education First) m.t.
7è. I. Izaguirre (Bahrain) m.t.
8è. R. Gesink (Lotto NL) m.t.
9è. S. Kruijswijk (Lotto NL) m.t.
10è. A. Tolhoek (Lotto NL) m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)