Ciclisme

Ciclisme

Un (altre) heroi americà

Lawson Craddock (Education First) es va convertir en el primer ciclista a ser l’últim de la general en el Tour en cadascuna de les seves 21 etapes

“M’ha fet patir molt, però ha valgut la pena”, va dir el dorsal 13 de la campanya de recaptació que va obrir des que va acabar el primer dia

La indústria cinematogràfica dels EUA disposa, des que va acabar la 105a edició del Tour, d’un guió original que perfectament podria convertir-se en èxit de vendes. El protagonista és el texà Lawson Craddock (20 de febrer del 1992, Houston), corredor de l’Education First que, en la primera etapa, es va veure afectat per una caiguda quan encara quedaven 100 quilòmetres per recórrer i en la qual, entre altres lesions, es va trencar l’escàpula. El primer dia, amb la cella oberta, va arribar a 7:50 del vencedor de l’etapa, Fernando Gaviria (Quick-Step), en la darrera posició. I, des de llavors va dur el fanalet vermell de la classificació general del Tour fins a París, quan va acabar a 4 hores i 34 minuts del mallot groc, Geraint Thomas (Sky). Es va convertir, així, en el primer corredor en 115 anys que ha tancat la general en les 21 etapes.

“És divertit, però el ciclisme i el futbol són diferents. Quan caus en bici res s’atura. La cursa no es para”, va dir Craddock aquella primera setmana, quan es va comparar la seva imatge amb la de Neymar Júnior, queixant-se d’una presumpta agressió sobre la gespa, en el campionat del món de futbol a Rússia. El texà va obrir de seguida una campanya de recaptació de fons, a la qual va dir que aportaria 100 dòlars per cada etapa que acabés –l’objectiu eren, doncs, els 21.000–, sense caure en el fora de control com sí que van fer altres corredors, sobretot en les etapes alpines la segona setmana. La Greater House Cycling Foundation per al manteniment de l’Alkek Velodrome, a Houston, afectat per l’huracà Harvey, és el receptor dels fons, que ja superen els 250.000 dòlars. El velòdrom és on el ciclista de l’Education First va començar a córrer en bici. “Vaig créixer competint en aquest velòdrom. Per això volia tornar-los-ho d’alguna manera. M’ha fet patir molt, però ha valgut la pena”, va explicar.

El conjunt nord-americà forma part del MPCC (moviment per a un ciclisme creïble), i per això Craddock no es va poder prendre cap medicament més fort que l’ibuprofèn o el paracetamol per calmar el dolor. “Tenia un munt de músculs en molts llocs diferents que ni tan sols sabia on eren fins que em van començar a fer tant de mal”, manifestava el texà, que va patir un autèntic calvari el dia de Roubaix, amb 21 trams de llambordes. “En algunes etapes em sentia enfonsat. Però pots asseure’t i pensar en com és de difícil, o et pots centrar en el fet que estàs corrent el Tour de França”, argumentava.

Lawson Craddock va córrer dissabte la Clàssica de Sant Sebastià, i no la va acabar, retirat. També després de París, divendres, l’equip va obrir una subhasta –oberta fins al dia 13– amb la Cannondale que va dur, com a mínim, en 12 etapes signada pel dorsal 13 del Tour. En les primeres hores, el preu ja superava els 7.000 dòlars.

100
dòlars
es va comprometre a donar Lawson Craddock (1992, Houston) per al manteniment de l’Alkek Velodrome, a Houston, afectat per l’huracà Harvey. L’objectiu inicial de la campanya eren, doncs, 21.000. Els fons ja superen els 250.000 dòlars.
4
hores
i 34 minuts és la diferència amb la qual va acabar el 105è Tour de França el texà, cuer de la general, respecte del vencedor, el gal·lès Geraint Thomas.
13
d’agost
és el dia que es tanca la subhasta de la bicicleta Cannondale que duia el dorsal 13 del Tour, signada pel mateix corredor, que dona l’equip Education First. El preu ja superava els 7.000 dòlars en les primeres hores.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)