Ciclisme

Exàmens de recuperació

Ciclisme. Quintana, Landa, Aru, Nibali, Porte, Uran, Kruijswijk i Simon Yates, obligats a deixar empremta en la Vuelta a Espanya després d’una temporada poc favorable

El Movistar, després d’un Tour decebedor, ho tornarà a intentar en la Vuelta alineant el seu trident de luxe: Nairo Quintana, Mikel Landa i Alejandro Valverde. Hi ha matisos, però. Landa s’està recuperant de la forta caiguda a Sant Sebastià i Valverde ja ha dit que la cita espanyola serà un test per al mundial d’Innsbruck (30 de setembre). Quintana, doncs, sembla aquesta vegada el líder clar després de fer figa en el Tour. De fet, ja va guanyar la Vuelta el 2016 i el recorregut li va bé. Això sense oblidar que l’Sky aterrarà a Espanya sense Geraint Thomas, Chris Froome i Egan Bernal.

No és Quintana l’única figura mundial que anirà a Espanya a mirar de reparar un 2018 accidentat o poc favorable. Fabio Aru, la gran aposta de l’Emirates, va fer figa en el Giro i aspira a repetir la gesta del 2015, quan es va endur el mallot vermell contra pronòstic. També l’australià Richie Porte (BMC), que va caure i abandonar en l’etapa de Roubaix del Tour, intentarà lluitar per la victòria, tot i ell mateix dubta de les seves possibilitats. Vincenzo Nibali (Bahrain), que es va estimbar pujant l’Aup d’Uès, ha vist en la Vuelta una possibilitat de redempció, tot i que el mundial és aquesta temporada, amb un perfil muntanyenc, un altre caramel.

No serà Quintana l’únic colombià que lluitarà per la victòria. Rigoberto Uran (Education First) va defallir en el Tour, en el qual defensava el segon lloc del 2017, però ja ha enviat missatges clars que ha recuperat la forma. Més bé ha d’arribar, encara, Simon Yates (Mitchelton-Scott), que, després de la seva monumental exhibició en les dues primeres setmanes del Giro, ha tingut temps de sobres per descansar i reflexionar sobre què va passar en les etapes decisives quan va haver de veure de lluny, de molt lluny, la lluita pel triomf entre Tom Dumoulin i Chris Froome. També amb un compte pendent arribarà a la Vuelta Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), cinquè en el Tour i que va acaronar el triomf en el Giro del 2016 abans de caure del Colle dell’Agnello.

Torna Peter Sagan

La Vuelta també recuperarà probablement el ciclista amb més seguidors del món, el triple campió del món Peter Sagan (Bora-Hanshore), que dimarts va penjar un eloqüent “Hola España” en el seu compte de Twitter. L’eslovac ja va guanyar una etapa a Màlaga el 2015 en una edició de la qual no en guarda bon record, ja que va ser atropellat per un cotxe de l’organització i no va estalviar crítiques cap als responsables de la prova.

Sagan, com altres, també té un ull posat en el mundial. El recorregut està pensat per a escaladors, però ni tan sols això el desanima en l’objectiu de lluitar pel seu quart títol seguit, fet que seria una bogeria, però amb Sagan res sembla impossible.

LA XIFRA

10
podis.
Són els que ha fet Vincenzo Nibali en les grans voltes en els últims vuit anys.

Kwiatkowski i De la Cruz

L’Sky britànic disputarà la Vuelta sense un líder clar, tot i que el polonès Michael Kwiatkowski està demostrant aquests dies en la volta del seu país un magnífic estat de forma i és un ciclista que en l’últim Tour ja va deixar clar que també pot ser un bon escalador en ports com els de la Vuelta. Al seu costat, el sabadellenc David de la Cruz tindrà molta més llibertat que en el Giro. El 2016 el català ja va guanyar l’etapa de l’Alto del Naranco i va vestir durant una jornada el mallot de líder i va ser setè de la general, el seu millor resultat en una gran volta per etapes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)