Atletisme

L’himne franquista sona per error en el campionat iberoamericà d’atletisme

Atletisme. La ‘Marcha real’ amb la lletra encarregada per Primo de Rivera i adoptada pel franquisme va sonar en el campionat iberoamericà mentre l’espanyol Cienfuegos recollia l’or

La versió franquista de l’himne espanyol ha tornat a protagonitzat cites esportives. Aquest cop ha estat en el campionat iberoamericà d’atletisme, celebrat a la ciutat peruana de Trujillo. La Marcha Real amb la lletra encarregada per Primo de Rivera i adoptada pel franquisme ha sonat aquest cap de setmana mentre l’atleta espanyol Javier Cienfuegos recollia la medalla d’or pel seu triomf en el concurs de llançament de martell. Tot i que és ben conegut que l’himne espanyol no té lletra, els organitzadors no es van adonar fins ben entrada la música que aquella era no era la gravació correcta moment en què l’han aturat de manera sobtada.

En els següents campions de la delegació espanyola, entre els quals hi ha hagut els catalans Llorenç Soales (1.500 m) i Esther Guerrero (800 m), ja no s’ha repetit l’errada.

L’himne franquista ja ha sonat en altres triomfs d’esportistes espanyols. Va passar en el mundial de bàdminton del 2015, després de la victòria de Carolina Marín, i el 2011, en el Giro d’Itàlia, quan Alberto Contador va pujar al podi per recollir el trofeu de vencedor. En una eliminatòria de la copa Davis del 2003 a Austràlia, en canvi, l’organització va posar l’Himne de Riego, l’oficial de la república

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)