Ciclisme

Valverde, el més llest abans de la selecció a La Covatilla

Les vuit primeres sessions de la Vuelta han servit per descartar dos dels principals favorits a la victòria final –Richie Porte (BMC) i Vincenzo Nibali (Bahrain)– i avui es viurà un final selectiu amb presumibles incidències a la classificació general encapçalada pel francès Rudy Molard (FDJ). Ningú guanyarà la cursa, però hi haurà qui es quedarà sense entrada per a la festa final a Andorra, en una penúltima jornada de traca i mocador amb el final al coll de la Gallina i sis ports en 105 km.

La jornada d’avui serà llarga (200 km) amb tres ports a la primera part i el colofó es viurà a La Covatilla, un port de categoria especial de deu quilòmetres al 7 per cent i amb trams de fins al 12. És un ascens descobert i el vent pot jugar una mala passada.

El murcià Alejandro Valverde (Movistar) és dels que es presenta a la cita més animat. Ahir va tornar a tirar d’electricitat i experiència per apuntar-se la segona victòria a la Vuelta 2018 després de superar l’eslovac Peter Sagan (Bora) en l’exigent i costerut esprint final de la vuitena etapa entre Linares i Almaden (195 km). El campió del món, que divendres ja es va haver de conformar amb el segon lloc, partia de favorit i en va exercir fins que Valverde, remuntant posicions i venint des del darrere amb potència, el va avançar i li va aixafar la guitarra a la mateixa línia de meta. Mentre que la victòria se li resisteix a Sagan, Valverde es va convertir en el primer ciclista a repetir i el Movistar l’únic equip amb dues victòries ja que set equips diferents s’havien repartit la glòria durant els set dies anteriors.

El francès Molard va mantenir el mallot vermell una jornada més, en una etapa que no va comportar cap canvi a la general. El neerlandès Maurits Lammertink (Katuixa) es va convertir en la primera baixa de la Vuelta. Abans del desenllaç final, hi va haver la fuga amb la diferència més àmplia de la Vuelta. Tiago Machado (Katuixa), Jorge Cubero (Burgos) i Héctor Sáez (Euskadi-Murias) es van escapar aviat i van obrir una escletxa de més de dotze minuts però van ser engolits a set quilòmetres de la meta.

8a etapa (195 km)
1r A. Valverde (Movistar) 4h35:54
2n P. Sagan (Bora) m.t.
3r D. van Poppel (LottoNL) m.t.
4t I. Izagirre (Bahrain) m.t.
5è G. Nizzolo (Trek) m.t.
28è E. Prades (Euskadi Murias) m.t.
31è D. de la Cruz (Sky) m.t.
33è J. Simón (Burgos) m.t.
General
1r R. Molard (Groupama) 31h20:34
2n A. Valverde (Movistar) a 0:37
2n E. Buchmann (Bora) a 0:48
4t S. Yates (Mitchelton) a 0:51
5è T. Gallopin (Ag2r) a 0:59
6è M. Kwiatkowski (Sky) a 1:06
7è I. Izagirre (Bahrain) a 1:11
8è N. Quintana (Movistar) a 1:14
9è S. Kruijswijk (LottoNL) a 1:18
10è E. Mas (Q. Step) a 1:23
11è G. Bennett (LottoNL) a 1:26
12è M.A. López (Astana) a 1:27
13è F. Aru (Emirates) a 1:28
15è D. de la Cruz (Sky) a 1:34
44è E. Prades (Euskadi) a 14:21
111è J. Simón (Burgos) a 47:59
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)