Waterpolo

Nova fornada de campiones

Waterpolo. La generació de jugadores nascudes entre el 2000 i el 2002 i forjada en clubs catalans, que acaba de guanyar el mundial juvenil a Belgrad, augura més èxits absoluts al futur

El setembre del 2011, Anni Espar, Helena Lloret, Roser Tarragó i Marta Bach van contribuir a la victòria de la selecció espanyola en el mundial júnior a Trieste en derrotar Austràlia a la final (7-8). Menys d’un any després, tres d’elles van participar de la històrica plata als Jocs de Londres i, en general, totes han tingut un paper rellevant en els últims èxits del combinat espanyol així com dels seus clubs respectius. Es tractava d’una generació més jove que la de les Pareja, Ester, Garcia, Ortiz i el seu complement perfecte quan es reunien per jugar plegades.

Ara, una nova fornada de jugadores d’alt nivell, nascudes entre el 2000 i el 2002, es reivindica amb una carta de presentació espectacular: un mundial. Les victòries de les categories inferiors no garanteixen medalles absolutes, però són un auguri esperançador. Diumenge, el combinat espanyola, amb nou catalanes i dirigit pel barceloní Javi Aznar, es va desfer d’Itàlia a la final del campionat del món sub 18 (8-7) i va completar un torneig perfecte, sent l’únic combinat imbatut. És molt complicat conquerir una competició internacional, els creuaments i diferents factors condicionen la sort, però no va ser una sorpresa perquè feia només un any que la base d’aquesta selecció i amb el mateix tècnic havia guanyat l’Europeu en vèncer el potent bloc dels Països Baixos (10-11).

Aznar, un altre MVP

Al capdavant del bloc que ha fet el doblet –mundial i europeu– destaca la jugadora del Sant Andreu Alejandra Aznar. La barcelonina va ser distingida com a jugadora més valuosa del campionat del món i l’any passat, a l’europeu, a part de ser l’MVP va acabar com a màxima golejadora. Sense cap mena de dubte és una de les jugadores amb més projecció del waterpolo estatal. Ho ha deixat clar a les categories inferiors de la selecció espanyola i també és una de les responsables de la trajectòria ascendent del Sant Andreu, segon a la lliga el curs passat. A més, la barcelonina va acabar sent la tercera màxima golejadora amb 60 gols i per darrere de dos gegants com Anni Espar i Maica Garcia.

La fusió d’aquest talent amb les Leiton (2000), Crespí (1998), Gual (1996) i Ortiz (1995) que ja són referents de l’equip espanyol absolut fa pensar que el bon estat de salut del waterpolo del país i estatal es mantindrà.

I si hi ha un fil conductor entre totes les generacions és l’aposta decidida des dels clubs catalans. L’esforç que han dedicat clubs com el Sabadell, el Mataró, el Mediterrani, el Terrassa, el Sant Andreu, el Rubí... s’ha vist reflectit directament amb les victòries a la lliga de campions, la copa LEN i la supercopa d’Europa i indirectament, en els èxits de la selecció espanyola.

Mundial júnior (sub 20)
2017 Volos (Grècia) 4 lloc
2015 Volos (Grècia) plata
2013 Volos (Grècia) plata
2011 Trieste (Itàlia) or
Europeu juvenil (U19)
2016 Òstia (Itàlia) plata
2014 La Haia (Països Baixos) bronze
2012 Chelyabinsk (Rússia) 5è lloc
2010 Dniprodzerz. (Ucraïna) plata
Youth mundial (sub 18)
2018 Belgrad (Sèrbia) or
2016 Auckland (Austràlia) plata
Europeu júnior (sub 17)
2017 Novi Sad (Sèrbia) or
2015 Baku (Azerbajan) plata
2013 Istambul (Turquia) plata
2011 Madrid (Espanya) bronze
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)