Ciclisme

Pinot posa pebre a la Vuelta

Ciclisme. El francès va ser el líder virtual durant més de dues hores i el Movistar va treballar dur per evitar sorpreses. Yates (Mitchelton) va mantenir el lideratge i De Marchi (BMC) es va endur l’etapa

L’actitud i les circumstàncies tenen tanta rellevància com el perfil. Ahir es va tornar a evidenciar en els més de 200 quilòmetres que van unir Mombuey i Luintra i que el pilot va fer a un ritme elèctric –el vencedor, l’italià Alessandro de Marchi (BMC), va creuar la meta amb més de 40 minuts d’antelació respecte l’horari previst– en una jornada amb una batalla ferotge per l’etapa, però sobretot condicionada per un atac perillós d’un dels corredors de referència, el francès Thibaut Pinot (FDJ), que va desafiar el gran grup situant-se líder virtual durant una bona estona, encara que al final es va haver de conformar amb escurçar de només dotze segons la diferència amb el líder, l’anglès Simon Yates (Mitchelton).

L’etapa no era de muntanya, però el perfil trencacames es podia convertir en un autèntic parany si un favorit tensava la corda. L’escapada es va pagar a preu d’or i van caldre més de 100 quilòmetres perquè es configurés. Corredors importants com el sicilià Vincenzo Nibali (Bahrain) i el polonès Michal Kwiatkowski (Sky) van intentar escapar-se, sense sort. Qui se’n va sortir va ser Pinot, en una escapada multitudinària. Va obrar amb astúcia i va obrir una escletxa de quatre minuts amb el gran grup. D’entrada ningú es va voler desgastar capitanejant la persecució. El Mitchelton del líder de la general, Yates, va fer l’orni i finalment va ser el Movistar l’encarregat de dilapidar les il·lusions de Pinot. A més, al final el francès va pagar l’esforç i es va anar fonent. Al final la lluita es va centrar en l’etapa i el BMC, amb tres corredors, va actuar amb intel·ligència i De Marchi va vèncer.

En els últims cinc quilòmetres, el colombià Rigoberto Uran (Education First) va endurir el ritme amb una accelerada que va obligar la resta de favorits a serrar les dents per no perdre temps. El sabadellenc David de la Cruz (Sky) va patir, però va resoldre l’embolic.

Avui, un altre dia trencacames, en principi més tranquil, abans del tríptic muntanyós que començarà divendres i que ha de moure la general.

11 etapa
1r. A. de Marchi (BMC) 4h52.38
2n. J. Restrepo (Katuixa) a 0:28
3r. F. Pellizotti (Bahrain) a 0:59
4t N. Peters (Ag2r) a 1:24
5è. D. Teuns (BMC) a 1:45
6è. T. Benoot (Lotto Soudal) a 1:46
27è. D. de la Cruz (Sky) a 2:02
31è E. Prades (Euskadi) a 2:40
138è J. Simón (Burgos) a 31:40
General
1r S. Yates (Mitchelton) 41h03:00
2n A. Valverde (Movistar) a 0:01
3r N. Quintana (Movistar) a 0:14
4t I. Izagirre (Bahrain) a 0:17
5è T. Gallopin (Ag2r) a 0:24
6è E. Buchmann (Bora) m.t.
7è M.A. López (Astana) a 0:27
8è R. Uran (Education First) a 0:32
9è S. Kruijswijk (Lotto NL) a 0:43
10è G. Bennett (Lotto NL) a 0:47
12 D. de la Cruz (Sky) a 1:33
53 E. Prades (Euskadi) a 33:15
129J. Simón (Burgos) a 1h35:3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)