Ciclisme

Coprínceps d’Andorra

Enric Mas conquereix el coll de la Gallina i acompanyarà Simon Yates com a segon classificat en el podi d’avui a Madrid

Valverde s’enfonsa en la pujada final i ‘Superman’ López remunta fins al tercer lloc

Com a espectacle, el xou final que la Vuelta va preparar als seus ciclistes –sis ports de gran categoria en menys de cent quilòmetres– no va decebre els aficionats i va ser un plat exquisit per als favorits que més sencers han arribat a la tercera setmana, sobretot Simon Yates (Mitchelton) i Enric Mas (Quick-Step). Van ser els grans triomfadors de la jornada. El primer es va assegurar la seva primera gran volta de tres setmanes –després de passar un calvari en els darrers dies del Giro– mentre que el mallorquí va veure premiada la seva ambició amb el triomf d’etapa a l’exigent coll de la Gallina superant en el cos a cos final Superman López, que va tenir com a premi de consolació el tercer lloc en el podi.

Hi va haver, és clar, vencedors, però també vençuts. Alejandro Valverde (Movistar) va començar a patir en el penúltim coll, a la Comella, i va acabar traient la bandera blanca en la pujada final. Ni el suport de Nairo Quintana, que es va passar tot el dia anant endavant i endarrere, va servir per mitigar els danys. Al final, més de tres minuts que el van enviar del segon al cinquè lloc de la general. Tampoc Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) va tenir forces per defensar el seu tercer lloc.

Simon Yates, aquesta vegada, es va passar probablement de valent i va atacar a 16 km de l’arribada, a la Comella, per anar a caçar López i Quintana, els caps de cursa. Mas, llest i fort, s’hi va enganxar com una paparra. L’anglès, amb tot, va tenir el seu propi moment de dificultat en els revolts més empinats de la Gallina i va haver-se de deixar anar davant les estrebades de López i Mas. La feina més dura ja la tenia feta.

Entre els protagonistes del dia també hi va haver David de la Cruz (Sky), un dels escaladors que van trencar el pilot ja des de la sortida en el primer pas de la Comella al costat dels sospitosos habituals, Nibali, Majka, Mollema, De Gendt, Kwiatkowski, Woods, etc. L’Astana, entestat a portar López al podi i a la victòria d’etapa, va forçar un ritme en què va ser impossible que l’escapada arribés a bon port. També el Movistar va jugar a l’atac des del principi movent el seu rei, Quintana, pràcticament des del principi i en tots els ports, però no ha estat aquesta la seva Vuelta.

PROTAGONISTA

Visc aquí i coneixia molt bé els ports, la clau és que he tingut forces per seguir Yates quan ha atacat
Enric Mas
20 etapa (97,3)
1r. E. Mas (Quick-Step) 2h59:00
2n. M.A. López (Astana) m.t.
3r. S. Yates (Mitchelton-Scott) a 0:23
4t. T. Pinot (Groupama-FDJ) a 0:54
5è. R. Urán (EF Education) a 0:57
6è. W. Kelderman (Sunweb) a 1:11
7è. S. Kruijswijk (LottoNL) a 1:15
8è. D. De la Cruz (Sky) a 2:17
9è. N. Quintana (Movistar) a 3:09
10è. A. Valverde (Movistar) a 3:09
General (2.897,1 km)
1r. S. Yates (Mitchelton) 79h44:30
2n. E. Mas (Quick-Step) a 1:46
3r. M.A. López (Astana) a 2:04
4t. S. Kruijswijk (LottoNL) a 2:54
5è. A. Valverde (Movistar) a 4;28
6è. T. Pinot (Groupama) a 5:57
7è. R. Uran (Education) a 6:07
8è. N. Quintana (Movistar) a 11:09
9è. I. Izagirre (Bahrain) a 6:30
10è. W. Kelderman (Sunweb) a 11:11
11è. T. Gallopin (AG2R) a 12:10
15è. D. De la Cruz (Sky) a 27:38
68è. E. Prades (Euskadi) a 2h24:10
Punts
1r. A. Valverde (Movistar) 131 punts
Muntanya
1r. T. De Gendt (Lotto) 95 punts
Equips
1r. Movistar Team 239h45:40
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)