Ciclisme

Yates es corona en la Vuelta

Ciclisme. El líder del Michelton completa la trilogia de tres ciclistes britànics guanyant les tres grans curses del 2018. L’italià Viviani s’imposa en l’esprint de la darrera etapa de Madrid

La festa de l’última etapa de la Vuelta amb l’arribada a Madrid va tenir les típiques celebracions dels diferents guanyadors dels mallots amb les fotografies de rigor durant l’aproximació cap a la capital, i després la lluita ferotge per la darrera victòria a l’esprint. El britànic Simon Yates (Mitchelton) va confirmar la seva victòria en la general i va completar la tercera victòria d’un corredor britànic en les tres gran voltes d’aquest any 2018. Chris Froome (Sky) es va imposar en el Giro d’Itàlia, mentre que el també corredor de l’Sky, Geraint Thomas, va ser el guanyador del Tour de França.

L’entrada en el circuit de Madrid va tenir com a protagonista el basc Igor Antón (Dimension Data), ja que el pilot el va deixar passar al davant com a homenatge per la seva retirada després de quinze anys de professional. Tot seguit va començar la lluita entre els corredors que buscaven una escapada i els equips dels velocistes que volien tenir controlat el pilot. Diego Rubio (Burgos), Joey Rosskopf (BMC), Nikita Stalnov (Astana) i Garikoitz Bravo (Euskadi) van protagonitzar l’escapada més sòlida, però mai van arribar al mig minut d’avantatge. Els equips dels velocistes els van mantenir a una distància molt accessible, ja que no volien que els passés com en l’arribada a Lleida, quan no van poder atrapar els escapats fins a la mateixa línia de meta i els esprintadors es van quedar sense la victòria.

L’escapada del dia va acabar a set quilòmetres de la meta, poc abans de començar la darrera volta al circuit madrileny. El Groupama, el Bora i el Quick Step van marcar un ritme alt i van intentar situar bé els seus corredors amb possibilitats de victòria. L’últim revolt, a poc més d’un quilòmetre del final, va descol·locar alguns dels favorits i els llançadors es van començar a apartar sense que el seu company estigués al seu darrere. L’italià Elia Viviani (Quick Step) es va trobar en aquesta situació, però va saber remuntar molt bé pel costat de les tanques i va aconseguir la victòria davant de l’eslovac Peter Sagan. Aquesta va ser la tercera victòria de Viviani en aquesta edició de la Vuelta.

EL PROTAGONISTA

Havíem de confiar que ho podíem fer, i escollir bé els nostres moments al llarg de les tres setmanes. Encara no m’ho crec
21 etapa (100,9)
1r. E. Viviani (Quick-Step) 2h21:28
2n. P. Sagan (Bora) m.t.
3r. G. Nizzolo (Trek) m.t.
4t. D. Van Poppel (Lotto Jumbo) m.t.
5è. M. Sarreau (Groupama) m.t.
6è. J. Aberasturi (Euskadi) m.t.
7è. S. Consonni (Emirates) m.t.
8è. M. Trentin (Mitchelton) m.t.
9è. T. V. Asbroeck (Education) m.t.
10è. R. Gibbons (Dimension Data) m.t.
21è. E. Prades (Euskadi) m.t.
105è. D. De la Cruz (Sky) a 0:24
General (3.249 km)
1r. S. Yates (Mitchelton) 82h05:58
2n. E. Mas (Quick-Step) a 1:46
3r. M.A. López (Astana) a 2:04
4t. S. Kruijswijk (LottoNL) a 2:54
5è. A. Valverde (Movistar) a 4;28
6è. T. Pinot (Groupama) a 5:57
7è. R. Uran (Education) a 6:07
8è. N. Quintana (Movistar) a 6:51
9è. I. Izagirre (Bahrain) a 11:09
10è. W. Kelderman (Sunweb) a 11:11
11è. T. Gallopin (AG2R) a 12:10
15è. D. De la Cruz (Sky) a 28:02
68è. E. Prades (Euskadi) a 2h24:10
Punts
1r. A. Valverde (Movistar) 131 punts
Muntanya
1r. T. De Gendt (Lotto) 95 punts
Equips
1r. Movistar Team 246h50:04
L’equip ha treballat de valent després del Giro; en la Vuelta ha demostrat solidesa i confiança
Simon Yates
GUANYADOR DE LA VUELTA 2018
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)