Ciclisme

El Quick-Step, a tot gas a Innsbruck

Ciclisme. Els belgues guanyen el seu quart títol mundial de contrarellotge i el Movistar de Marc Soler queda sisè

El Quick-Step continua completant una temporada absolutament descomunal. Ahir en la primera jornada del mundial d’Innsbruck va aixecar el seu quart títol de contrarellotge per equips (62,7 km)al davant de les dues formacions que teòricament sortien com a favorits, el Sunweb de Tom Dumoulin i el BMC de Rohan Dennis. L’equip belga tanca d’aquesta manera el palmarès d’aquesta competició, que desapareixerà del programa del mundial a partir del 2019, almenys amb el format actual. El Movistar, amb Marc Soler en el sextet titular, va competir a un bon nivell –sisè a 1:31– però va quedar lluny del podi, a més d’un minut. Soler va ser, això sí, un dels quatre ciclistes que van completar tot el recorregut, amb Amador, Oliveira i Sutterlin.

El Quick-Step va alinear un equip sense grans figures però absolutament sòlid, amb De Plus, Lampaert, Asgreen, Jungels, Schachmann i Terprstra. Els belgues van haver de remuntar en el tram final els defensors de la corona, el Sunweb, que el superava per un segon quan faltaven 14 quilòmetres, just al final de l’exigent pujada de 5 quilòmetres que marcarà totes les proves que es disputin en el mundial. El BMC també va estar lluitant per l’or gairebé fins als quilòmetres finals. L’Sky, sense Chris Froome i Geraint Thomas, va complir amb un meritori quart lloc.

En la contrarellotge femenina l’equip més fort i ràpid va ser el Canyon SRAM alemany. La plata va ser per al Boels holandès i el bronze per al Sunweb del mateix país.

Soler no ha acabat

Tot i que encara no és oficial, el ciclista català podria acompanyar el basc Jonathan Castroviejo en la prova de la contrarellotge individual, que es disputarà el dimecres en el mateix circuit. Seria el seu debut en un mundial en aquesta disciplina.

LA XIFRA

4
ors
són els que ha guayat el Quick-Step en el mundial contrarellotge des del 2012
Equips masculins
1r. Quick-Step 1h07:25
2n. Team Sunweb a 0:18
3r. BMC a 0:19
4t. Team Sky a 0:44
5è. Mitchelton-Scott a 0:56
6è. Movistar a 1:31
7è. Trek-Segafredo a 2:03
8è. Bora-Hansgrohe a 2:07
Equips femenins
1r. Canyon SRAM 1h01:46
2n. Boels-Domans a 0:22
3r. Team Sunweb a 0:29
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)