Futbol sala

Futbol sala

Refent el camí

Després de molts mesos en l’ostracisme per una lesió al genoll i una etapa de recuperació al Brasil, Bateria torna a gaudir del futbol sala a Cartagena

“Tornar al Barça? No diria que no, però és complicat i el destí només el sap Déu”

La temporada 2016/17 va ser molt dura per a Bateria. Només va jugar nou partits en una lliga en què un seguit de lesions al genoll i recaigudes el van martiritzar. Va sobrevolar sobre el Palau que Bateria, que tenia contracte amb el Barça tres cursos més, no podria arribar a jugar mai més al seu alt nivell. Aquell que va mostrar amb l’Inter i que va deixar amb comptagotes en els dos primers cursos a Barcelona. Del 2014 al 2016. “La meva idea era seguir, però parlant-ne amb el club vaig entendre que el millor era tornar al Brasil”, explica Bateria, que recorda els seus tres anys a can Barça amb molta estima. “No vaig marxar per la porta del darrere. La gent tendeix a recordar els últims mesos, però crec que vaig fer bones actuacions”, afegeix el brasiler, que avui (13.15h, Esport 3), vestit amb la samarreta del Cartagena, es veu les cares amb el Barça.

La tornada al Brasil va ser fructífera. Prop del seus, va enllaçar sis mesos de recuperació a consciència i en solitari en una clínica especialitzada. I aleshores un dels conjunts amb més projecció del país, el Marreco, va oferir-li la possibilitat de vestir-se de curt i tornar a ser professional. “Jugar amb el Marreco era ideal perquè només està a poc més de 100 quilòmetres de casa meva i em van posar totes les facilitats”, relata el jugador de Palmitos. “Vaig poder viure el naixement de la meva primera filla al costat de la meva dona, però també dels meus pares i dels meus sogres. Això m’ha fet molt feliç. Si hagués estat a l’altra punta del món m’hauria perdut una de les experiències més boniques que he viscut”, admet l’ala brasiler, que considera que, contràriament al que pensa la majoria de gent, els seus mesos en l’ostracisme no han estat durs en l’aspecte mental: “Una de les meves grans virtuts és que tinc el cap molt a lloc. Evidentment, quan estàs molt de temps sense jugar, costa. Però ha estat, en gran part, un problema físic.”

Bateria va encadenar 35 partits seguits amb el Marreco i, gairebé sense vacances, va agafar un avió i va acceptar la proposta del nou projecte del Jimbee Cartagena. “Volen prosperar, però m’agrada la idea de fer-ho amb calma. Sense fer un pas més llarg que la cama. Em van dir que em volien de referent i vaig considerar que era la millor opció per tornar a triomfar a Espanya. Era una idea que, quan vaig marxar, ja tenia”, comenta l’ala brasiler. La temporada no ha començat com desitjaven –7 punts de 21 possibles– i aquesta setmana la direcció ha destituït l’entrenador per donar la batuta a André Broncanelo. Bateria, que ja ha marcat quatre gols, admet que ha donat consignes al nou tècnic per aturar els seus grans amics Dyego i Ferrão.

“Torno a tenir la il·lusió que tenia quan vaig arribar a Espanya el 2011”, va admetre a les xarxes socials quan va fitxar pel Cartagena. Aleshores va fitxar per l’Inter abans d’arribar a Barcelona, on encara té una casa i on admet que li agradaria viure en un futur. “Tornar al Barça? No diria que no, però el destí només el sap Déu”, culmina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)