Futbol sala

Catalunya, quarta en el mundial sub-20

Futsal. La selecció ha perdut contra el Brasil i se li escapa la medalla de bronze

Catalunya s’ha quedat amb la mel als llavis i torna a casa sense medalla en el mundial sub-20 de futsal de Colòmbia després de perdre per 4-2 contra el Brasil en el partit pel tercer i quart lloc. A les semifinals, la selecció catalana havia caigut contra Paraguai, clara favorita per proclamar-se campiona del món, per 1-5.

Això si, tot i la derrota contra Paraguai, els catalans han mostrat caràcter, ordre defensiu i valentia per atacar posant en més d’un compromís al rival, especialment durant la primera part.

L’equip sud-americà, que en els quarts de final va deixar fora de combat l’amfitriona Colòmbia, ha demostrat la seva qualitat des de l’inici i ha fet bona la condició de favorita. Es tracta d’un equip conjuntat a la perfecció, molt treballat tàcticament, que porta gairebé un any preparant el torneig i que destaca per una gran capacitat física i per la seva tècnica. És, en fi, una selecció dissenyada per aixecar el títol.

Així, i tot i la superioritat de l’oponent, Catalunya ha plantat cara i no ha encaixat la primera diana fins al minut 16, en un dels pocs desajustos defensius que ha tingut. Amb el 0-1 s’ha arribat al descans.

A la represa, Paraguai ha posat una marxa més i en cinc minuts (del 24 al 29) ha fet tres gols que deixaven el partit pràcticament resolt (0-4). Un gol del capità de Catalunya, Aiax Claus (1-4, m. 31) i uns minuts de pressió alta dels catalans han posat emoció al partit, però ha estat només un miratge, ja que Espinoza ha posat fi a qualsevol somni de remuntada amb l’1-5 a falta de tres minuts pel final.