El Barça passa el corró

Els de Xavi Pascual s’imposen contra el Brest, aconsegueixen la novena victòria consecutiva i reprendran la Champions al febrer amb cinc punts d’avantatge respecte al segon i tot a favor per acabar primers de grup

BARÇA LASSA 41 BREST 32

FC BARCELONA LASSA:Möller (1), Aleix Gómez (4), Mem (4), Palmarsson (1), Fàbregas (4), Petrus, Ariño (1) –inicial–; Pérez de Vargas, N’ Guessan (6), Duarte (1), Tomàs (6), Sorhaindo (1), Mortensen (4), Entrerríos (3), Syprzak (4) i Dolenec (1).MESKHOV BREST:Pesic, Djukic (3), Xilòvitx (1), Poteko (2), Obranovic (1), Xurinskiy (2), Razgor (2) –inicial–; Matskievitx, Horak (2), Yurinok (3), Kulak (3), Djordjic (7) i Ivic (6).PARCIALS:3-1, 7-2, 10-6, 14-9, 19-12, 22-17; 25-17, 28-22, 29-23, 33-26, 36-29 i 41-32.ÀRBITRES:Erdogan i Özdeniz. Van excloure Xilòvitx (10’ i 23’), Shumak (10’ i 56’) i Ivic (50’), del Brest.

El Barça Lassa arriba a la llarga pausa abans de la represa de la Champions, que queda aturada fins al febrer per la disputa del mundial d’handbol, amb la tranquil·litat que atorga la feina ben feta. L’equip blaugrana es va imposar ahir al Brest en la desena jornada de la fase regular (41-32) i va aconseguir la novena victòria consecutiva, amb la qual conserva els cinc punts d’avantatge respecte al segon classificat, el Vardar.

Els de Xavi Pascual, a més, van excel·lir en el seu joc contra l’equip bielorús, que d’inici ni les veia venir. El Barça va imposar el seu joc rapidíssim, amb contraatacs letals –sobretot d’Aleix Gómez i N’Guessan– que la defensa de mantega del Brest era incapaç d’aturar. Manolo Cadenas, en el segon temps mort que demanava (7-1, 9’) per redreçar la situació del Brest, no podia ser més clar quan retreia als seus jugadors la seva apatia en defensa i els reclamava més duresa.

Va semblar que les seves paraules van fer efecte, i el Brest va poder tallar la ratxa blaugrana: es va passar del 10-3 (14’) al 10-7 (16’), amb un parcial de 0-4. Els bielorussos van buscar més el contacte per complicar els llançaments del Barça. Llavors va ser Pascual qui va demanar temps i va començar la rotació fins a canviar tots els seus jugadors de camp, a excepció de Petrus. L’avantatge va quedar, aleshores, més o menys estancat en els quatre gols, amb anades i vingudes dels dos equips en una fase de joc igualada. Pascual va canviar a defensa 5-1, amb Duarte avançat. El Barça va tornar a robar pilotes i, amb Entrerríos molt encertat, va recuperar els set gols d’avantatge (19-12, 25’). Fins i tot Möller contribuïa a l’anotació blaugrana amb un gol de camp a camp. El porter danès era l’últim jugador blaugrana que quedava per marcar en la Champions (Pérez de Vargas ho havia fet en un altre partit). El Brest va aconseguir retallar dos gols abans del descans (22-17).

Una altra entrada a la pista fulgurant del Barça va forçar un altre temps mort de Cadenas amb ben pocs minuts del segon temps jugats (25-17, 34’). L’exentrenador blaugrana va col·locar Obranovic de central, i això va fer reaccionar el seu equip, que va aconseguir un parcial d’1-5 (26-22, 38’). L’avantatge de quatre gols favorable al Barça, però, continuava sent un mur infranquejable per als bielorussos. Pérez de Vargas va substituir llavors Möller, excel·lent ahir, i amb les seves aturades i l’encert de Syprzak el Barça recuperava els set gols d’avantatge (30-23, 46’) gràcies a la rapidesa del seu joc, que el Brest es veia incapaç d’aturar. Bàsicament, el Barça arribava a porteria contrària i marcava. Com en els primers minuts.

Sorhaindo i Fàbregas, al centre de la defensa, anul·laven els millors atacants del Brest i contribuïen a la diferència de vuit gols que el marcador reflectia en el minut 48 (32-24). Víctor Tomàs assolia l’avantatge màxim (39-30, 58’) i ell mateix rematava el partit amb els dos últims gols blaugrana (41-32). Catorze dels setze jugadors que va fer servir Pascual van acabar marcant com a mínim un gol.

Amb quatre jornades per disputar-se (vuit punts en joc), el Barça aplana el camí per acabar la fase regular de la Champions en primer lloc. El seu pròxim partit en la màxima competició europea tindrà lloc el dissabte 9 de febrer a la pista del Veszprém (17.30 h), al qual va guanyar al Palau Blaugrana 31 a 28. Aquesta setmana jugarà dos partits d’Asobal, demà a casa contra el Teucro (20.45 h) i diumenge a la pista del Puente Genil (12 h).

LES REACCIONS

Els 10 primers minuts hem estat al cent per cent en defensa. Hem estat tot el partit endollats i estic content de com ha anat
En la segona part no hem deixat anar l’accelerador. Estic molt content de la solidesa de l’equip