Més esport

La cursa dels Nassos aspira a batre rècords

Atletisme. La tradicional prova de cap d’any tindrà la participació de Carles Castillejo i el jove Abdessamad Oukhelfen i s’hi vol arribar a superar el nombre de participants dels últims anys

L’última cursa de l’any a Barcelona, la cada vegada més concorreguda cursa dels Nassos, intentarà batre el proper 31 de desembre el seu rècord de participants, que és de 11.454 (2013) i millorar el percentatge de participació de les dones, de 30,65 per cent l’any passat i que no ha parat de créixer des del 2011 (22,2 per cent). El ritme d’inscripcions va al mateix ritme que en les últimes edicions.

Les tres figures confirmades són l’etern Carles Castillejo, set vegades guanyador de la prova i olímpic en quatre ocasions, que viurà tot un duel generacional contra l’última sensació del cros a Catalunya, el joveníssim Abdessamad Oukhelfen, segon a Granollers i que intentarà estrenar el seu palmarès en les proves de ruta. També aspirarà al triomf Mourad El Bonnouri, guanyador de les curses de la Mercè el 2017 i el 2018 i segon a la cursa dels Nassos de la temporada passada.

La prova té un dels recorreguts més ràpids de 10 km dels que es disputen a la capital catalana. L’edició del 2016 va ser la més ràpida de Catalunya de tota la història. Fins a 14 corredors van baixar de 30:05 i els quatre primers van fer marques per sota dels 29 minuts.

La cursa començarà a 2/4 de 6 al carrer Selva de Mar amb la plaça Calsiana i un any més es manté fidel al tradicional recorregut que ha permès veure grans marques i que recorre tot el litoral marítim fins a Pla de Palau i tornant al punt de partida.

Pel que fa als serveis hi haurà una gran pantalla damunt de l’arc de sortida i arribada amb imatges en directe de la cursa. Els atletes d’elit disposaran d’un calaix i un dorsal daurat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)