Més esport

Dos catalans, a punt per a la travessa més exigent

Vela. Joan Vila i Guillermo Altadill participen a partir de demà en la Sydney Hobart, considerada la prova oceànica més dura del calendari internacional

La Sydney Hobart s’ha guanyat a pols ser considerada la regata oceànica més dura del món. Són 628 milles nàutiques (1.164 km) per l’imprevisible mar de Tasmània que posen a prova la perícia a l’hora de navegar dels seus participants. De fet, aquest any es compleixen vint anys de la tragèdia que va tenyir l’edició del 1998, quan una forta tempesta a l’estret de Bass va saldar-se amb sis tripulants morts, cinc vaixells enfonsats i set d’abandonats. La desgràcia encara podia haver estat més gran si no hagués estat pel dispositiu de salvament, que va permetre rescatar 55 tripulants mitjançant helicòpters i diversos vaixells de suport. De fet, de les 115 embarcacions que aquell any van iniciar la prova, només 44 van arribar al port de Hobart.

L’exigència i el prestigi de la Sydney Hobart, que arrenca demà des del port de la ciutat australiana, fa que cada any s’hi reuneixin els millors especialistes de la vela oceànica mundial, entre els quals hi ha Joan Vila i Guillermo Altadill. Tots dos seran la representació catalana en la present edició de la regata, embarcats en els Super Maxis de més de 30 metres d’eslora Wild Oats XI i el InfoTrack, respectivament. Vila ja sap què es guanyar aquesta regata. El prestigiós navegant barceloní ho va aconseguir el 2014, també formant part de la tripulació del Wild Oats XI, que torna a aparèixer com a clar candidat a obtenir la victòria. De fet, l’any passat ja se li va escapar amb polèmica inclosa. I és que el vaixell australià va guanyar en temps real –amb rècord de la prova–, però va ser penalitzat per una maniobra irregular en la sortida que va beneficiar el Comanche, que després d’emetre la protesta va aconseguir el triomf amb el que és, a hores d’ara, el millor temps de la prova: 1 dia, 9 hores, 15 minuts i 24 segons.

Pel que fa a l’InfoTrak amb Altadill a bord, també apareix entre els aspirants a la victòria. De fet va ser el vencedor en l’edició del 2016, llavors batejat com a Perpetual Loyal.

COMMEMORACIÓ

Es compleixen vint anys de la tràgica edició del 1998, en la qual van morir sis participants

ASPIRACIONS

Tant Vila com Altadill van a bord de vaixells candidats a assolir el triomf
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)