Atletisme

Adel Mechaal tanca l’any a Vallecas

Atletisme. Amb quatre participacions, el seu millor resultat és el sisè lloc del 2013, amb 29:26 en els 10 km

El palamosí Adel Mechaal tornarà a competir en la prestigiosa Sant Silvestre Vallecana per acomiadar l’any. Baixa d’última hora el curs passat, el fondista català tornarà a ser una de les principals alternatives al domini dels corredors africans, que han copat el palmarès de la prova en les tretze últimes edicions. L’ugandès Jacob Kiplimo, de només 18 anys, serà un dels caps de cartell després d’haver dominat en l’inici de la campanya de cros, amb victòries a Atapuerca, Sòria i Alcobendas. Kiplimo arriba a la cita en un gran moment de forma i buscarà la glòria en la seva estrena a Vallecas, on intentarà rebaixar la seva marca en els 10 km en ruta (28:17, aconseguida al mes d’octubre a Trento). Entre els seus rivals, destaca la presència de l’etíop Abadi Hadis, amb la medalla de bronze del mundial de mitja marató de València com a targeta de presentació. També lluitaran per les places d’honor l’eritreu Abrar Osman, el tanzà Agustino Sulle i l’ugandès Mande Bushendich. D’altra banda, ha caigut de la llista inicial el també ugandès Joshua Cheptegei, que no s’ha recuperat d’una lesió que es va fer en un accident de trànsit que va tenir al seu país d’origen.

El millor resultat de Mechaal en quatre participacions en la Sant Silvestre Vallecana és el sisè lloc de l’edició del 2013, en què va cobrir els 10 km en 29:26. El palamosí lluitarà de ben segur amb l’aragonès Toni Abadía i el castellà Javier Guerra per ser el primer corredor estatal en la línia de meta.

El cartell de la prova femenina és de luxe, amb la participació de les kenyanes Hellen Obiri –campiona mundial de 5.000 m el 2017– i Brigid Kosgei –vencedora a Vallecas el 2016–, i l’etíop Tirunesh Dibaba, guanyadora en aquest mateix escenari el 2011. El rècord de Gelete Burka (30:53, el 2012) corre perill.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)