Atletisme

Mana el color blaugrana

Atletisme. Artur Bossy s’estrena i Marta Galimany encadena el tercer triomf en la multitudinària cursa dels Nassos de Barcelona, que va aplegar gairebé 10.700 corredors

Gairebé 10.700 corredors van acomiadar el 2018 participant, dilluns a la tarda, en la 20a edició de la Cursa dels Nassos de Barcelona, la més multitudinària de les tradicionals curses de Sant Silvestre que se celebren al territori català en aquestes dates. Una xifra pròxima al rècord –11.454 inscrits el 2011– i que reflecteix la implantació que ha adquirit una prova que compagina la vessant competitiva amb la més popular.

De fet, l’ambient festiu va tornar a marcar el desenvolupament de la cursa, amb sortida i arribada al carrer Selva de Mar de la capital catalana. La bona temperatura –entre 13 i 14 graus–, així com la suavitat i la bona senyalització que defineixen els 10 quilòmetres de recorregut van propiciar un rècord pel que fa al nombre de classificats que van acabar per sota dels 30 minuts. Van ser-ne 14, encapçalats pel vallesà Artur Bossy, que va escriure per primer cop el seu nom en el palmarès de la prova. En categoria femenina, Marta Galimany va completar el doblet signat pels atletes del FC Barcelona. Va ser el tercer triomf consecutiu de la vallenca.

La victòria de Bossy, de 24 anys, es pot qualificar de contra pronòstic per l’elevada competència entre els favorits. De fet, no va ser fins a la recta d’entrada a meta que l’atleta blaugrana va escapar-se del grup de set corredors que va comandar la cursa. “He decidit que fins al quilòmetre 9,5 em mantindria amb ells i a partir de llavors aniria a totes”, explicava Bossy en finalitzar. Amb un temps 28:47 –el record són els 28:39 establerts per Carles Castillejo, el 2012–, Bossy va superar en cinc segons rls atletes marroquins Abdessamad Oukhelfen (CA Igualada) i Ibrahim Ezzaydouni (FC Barcelona), que van completar el podi (tots dos amb 28:51). Pel que fa a Castillejo (Adidas), no va poder apuntar-se el vuitè triomf en la cursa dels Nassos –va ser desè–, però va poder felicitar el triomf del seu company d’entrenament.

Marta Galimany també mostrava la seva satisfacció una vegada segellada la seva tercera victòria consecutiva en la cursa dels Nassos. “El 2018 ha estat el meu millor any. Vaig fer plata en els Jocs del Mediterrani i bronze en l’europeu de marató”, va rememorar la vallenca, que va inscriure’s en la prova a darrera hora després de fer una concentració a Sud-àfrica. Amb un temps de 33:48 –força lluny dels 33:02 que va signar el passat 22 de desembre en els 10 km de València–, va imposar-se a la barcelonina Míriam Ortiz (AA Catalunya), vigent campiona de Catalunya dels 10 km, que va ser segona (34:14). La sabadellenca Montse Mas (FC Barcelona) va completar el podi femení.