Espanya goleja Brasil (36-24) a còpia de contraatacs

Handbol. L’equip de Jordi Ribera signa el seu millor partit del mundial davant un conjunt sud-americà que ha pagat el desgast del duel contra Croàcia

La selecció espanyola ha superat clarament la de Brasil (36-24) en el seu millor partit del mundial i manté intactes les seves possibilitats de guanyar-se una plaça per al preolímpic (del segon al setè classificat). Més complicat ho té per obtenir l’accés a semifinals. Després d’aquest triomf, les aspiracions d’Espanya per ser a les semifinals passen perquè Alemanya i Croàcia empatin aquest vespre (20.30 h), que França guanyi Croàcia dimecres i que el mateix equip espanyol superi el conjunt germànic en la jornada final d’aquesta segona fase.

Sòlid en defensa, Gonzalo Pérez de Vargas aportant des de la porteria i a còpia de contraatacs, la majoria culminats per l’incombustible Ferran Solé, el conjunt de Jordi Ribera ha signat un parcial de 10-3 en menys de 15 minuts de joc. Joan Cañellas, amb el punt de mira afinat, donant continuïtat al joc d’atac i amb bones assistències a la segona línia, també s’ha afegit a la festa davant un equip sud-americà que semblava notar el cansament del partit contra Croàcia i no podia frenar les ràpides transicions espanyoles. El parcial de la primera meitat (19-13) ha deixat el partit coll avall per a les aspiracions del quadre hispà.

En la segona part s’ha mantingut el guió. L’equip espanyol s’ha fet un fart de córrer al contraatac i ha acabat amb la màxima diferència final de 12 gols (36-24). Cañellas, amb 5 gols de 5 intents, ha estat escollit el jugador més valuós del partit. En l’aspecte golejador, també han destacat les 6 dianes de Solé i Ariño, i les 4 de Aleix Gómez.