Tennis

Djokovic anul·la Pouille

Tennis. Obert d’Austràlia. El serbi apallissa el francès per 6-0, 6-2 i 6-2 en un tres i no res i jugarà demà la final previsible i esperada contra Nadal

El gran mestre serbi Novak Djokovic (1) va escombrar l’espantat francès Lucas Pouille (28) per 6-0, 6-2 i 6-2 en una semifinal efímera de només una hora i 23 minuts i demà jugarà la seva setena final de l’obert d’Austràlia contra Rafa Nadal (2) a la recerca del seu setè títol. Descansat després d’uns quarts interruptus per la retirada a mig fer del japonès Kei Nishikori, el balcànic va exhibir el seu gran moment davant d’un rival superat per les circumstàncies en la seva primera semifinal de Grand Slam. Pouille va cometre el pecat de jugar amb un percentatge baix de primers serveis –un pírric 46 per cent en el primer set– i el partit, en què no va tenir cap pilota de trencament, li va venir molt gran. Djokovic va lliscar per la pista i va encarrilar el triomf amb tres trencaments (3/7) consecutius en el primer set. Implacable –cinc errors no forçats en tot el duel–, en el segon va consumar dos breaks més (2/2) i va repetir en el tercer acte (2/3). Pouille hi va posar voluntat i fins i tot va provar de pujar a la xarxa en el tercer parcial, en el qual va acreditar un 63 per cent de primers més normalitzat, però la seva impotència va ser absoluta, encara més evident que la que va sentir el dia anterior el grec Tsitsipas contra Nadal. Fi amb el seu revés de capçalera i inspirat amb la dreta, Djokovic va consumar el seu 27è triomf consecutiu contra tennistes francesos en partits de Grand Slam i ara repta Nadal. Els dos monstres jugaran diumenge el seu 53è enfrontament –27-25 per al serbi–. El darrer el van disputar en la semifinal de Wimbledon del 2018, amb triomf del balcànic en cinc sets. En clau australiana, l’últim duel el van escenificar en la majestuosa final del 2012, resolta a favor de Djokovic en cinc sets: un espectacle de 5 hores i 53 minuts. Els espectadors que van veure com les dues semifinal se’ls esmunyien en partits meteòrics, signarien amb els ulls tancats un desenllaç similar. Serà la 24a final major del serbi –14 títols– i la 25a del manacorí: 17.

Per un altre costat, l’australiana Samantha Stosur i la xinesa Shuai Zhang van guanyar el títol de dobles superant per 6-3 i 6-4 l’hongaresa Timea Babos i la francesa Kristina Mladenovic (2).

ELS PROTAGONISTES

Ha estat un partit perfecte per a mi des del primer fins a l’últim punt. Nadal és el rival més gran de la meva carrera
Novak Djokovic
Quan Djokovic juga d’aquesta manera és el millor del món. He jugat sempre massa allunyat de la línia de fons
Lucas Pouille
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)