Rugbi

BAUTISTA GÜEMES

JUGADOR DEL BARÇA DE RUGBI

“Treballem en equip; no hi ha només un líder”

L’encert del jugador argentí en els xuts a pals en la semifinal de copa ha impulsat l’equip blaugrana a classificar-se per a una final després de 34 anys. “Lluitarem per tot; aquesta és la nostra intenció”, assegura

Passió pel rugbi des dels quatre anys.
Des de ben petit la vida de Bautista Güemes (Buenos Aires, 12-5- 1990) ha estat vinculada al rugbi. “Vaig començar a jugar-hi amb quatre anys i des de llavors ja no he parat. És una passió”, manifesta el mitjapunta argentí, que va aterrar al Barça la temporada passada (2017/18). Ho va fer precedit per una intensa trajectòria al seu país, l’Argentina, per passar després pel Top 14 francès, integrat a les files de l’Agen (2015/16).
L’encert [en el xut amb el peu] s’aconsegueix entrenant-te per adquirir la tècnica i la confiança

Després de 34 anys, l’equip de rugbi del Barça tornarà a disputar una final. Serà el 28 d’abril, quan s’enfrontarà a l’Alcobendas pel títol de copa. Diumenge passat va treure el bitllet en derrotar a domicili l’Hernani (10-22), amb una actuació decisiva de Bautista Güemes. Amb el 10 a l’esquena, l’argentí va mostrar-se infal·lible amb el peu en transformar cinc cops de càstig i una transformació posterior a l’assaig del seu company Imanol Ubaldo. L’ocasió és propicia per parlar amb Güemes sobre el bon moment del rugbi blaugrana.

Com analitza la semifinal de copa contra l’Hernani, en què vostè va destacar per l’encert en els xuts a pals?
Va ser un partit molt disputat. Ja sabíem que seria així pel terreny de joc, la meteorologia i el rival. Vam poder aprofitar els cops de càstig per acabar guanyant el partit.
El marcador final va ser de 10-22, però va ser un partit èpic pel fang i la resistència del rival.
Sí. No es va definir fins a la segona part. Al final vam poder acorralar-los al seu camp i mitjançant els cops de castig vam poder resoldre el partit.
Va acabar signant cinc cops de càstig i una transformació. Des que va començar a jugar a rugbi ha destacat per la seva eficàcia en el xut?
Doncs la veritat és que no. Això s’aconsegueix entrenant-te per tal d’adquirir la tècnica i la confiança. S’ha d’anar practicant.
Feia 34 anys que el rugbi blaugrana no arribava a una final. Eren conscients d’aquest fet?
Ho sabíem, però no hi pensàvem gaire, en això. Ens centràvem a fer un bon partit i a progressar en cada jugada.
Quin sentiment hi ha al vestidor pel fet de poder disputar una final?
L’equip està molt content. Estem treballant molt i això està donant fruits. Ara cal continuar treballant i progressant en el nostre joc.
L’Alcobendas, ara segon en la lliga, és l’altre finalista de copa. Veu al Barça capacitat per fer història guanyant el trofeu?
Sí, òbviament. L’equip està en condicions de guanyar-ho tot. Hem de lluitar per tot i aquesta és la nostra intenció.
La bona feina també es reflecteix en el cinquè lloc en la lliga i possibilitats d’accedir al ‘play-off’.
Estem contents amb els resultats, però no podem aturar-nos ni un segon a mirar la classificació ni les estadístiques. Realment hem de seguir treballant amb l’objectiu de millorar.
Fa quinze dies van guanyar el derbi català contra la Santboiana en un altre partit molt ajustat. L’equip està sabent superar els partits tancats.
Sí. Tots els partits seran molt disputats perquè la lliga és molt igualada. El que ens proposem és donar-ho tot durant els noranta minuts, més enllà del resultat.
Amb la motivació i confiança que han adquirit, també es pot pensar a arribar a una final de lliga?
Sí, per què no? Però cal anar partit a partit, començant pel d’aquest diumenge al nostre camp contra el Gernika, que és un duel molt important per a nosaltres.
Com defineix el joc del Barça?
Som un equip molt complet. Estem jugant bons partits i a fora som ràpids. Crec que som un equip difícil de marcar.
Aquesta temporada Sergi Guerrero s’ha fet càrrec de la banqueta. Ha variat gaire el joc de l’equip respecte a l’any anterior?
Continuem en la mateixa línia. Sergi és un bon tècnic, amb experiència com a jugador, i ens transmet tot el que sap. Ens ajuda molt.
A vostè què li demana el tècnic?
Que tingui el cap fred, que sàpiga portar el partit... Parlem molt durant els entrenaments i els partits.
Per l’experiència que acumula també li demana que assumeixi el lideratge en alguns moments importants dels partits?
Tenim molts jugadors amb experiència. Treballem en equip i no hi ha només un líder. Els més joves s’han sabut acoblar als més experimentats. Som un equip equilibrat i tots estirem en la mateixa direcció. Hi ha molt bon ambient al vestidor i això es nota dins del camp.
És la seva segona temporada al Barça. Quina valoració en fa fins ara?
Estic content. Al principi del curs vaig tenir mala sort amb un parell de lesions però ara ja estic bé. Per aquesta raó estic content i aporto tot el que puc a l’equip.
Ha notat la progressió de l’equip des que s’hi va incorporar?
Sí. La temporada passada ens vam proposar començar un procés i ja vam completar una temporada bona classificant-nos per al play-off i arribant a les semifinals de la copa. Aquesta temporada ja som a la final de la copa i anem bé en la lliga. Es veu el progrés i ara cal mantenir-lo.
Els resultats han d’impulsar que el rugbi blaugrana generi més expectació dins d’un club tan gran.
Tant de bo. Estem lluitant per millorar i espero que aquesta millora contribueixi als èxits del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)