Esquí

L’últim descens de Lindsey

Esquí alpí. L’esquiadora americana es retirarà després del mundial d’Are, que es disputa fins al 17 de febrer i en el qual participaran tres catalans

El descens femení del mundial d’Are, que tindrà lloc el 10 de febrer, serà l’última prova en la carrera de Lindsey Vonn, que divendres passat va anunciar que es retiraria després de disputar les dues curses de velocitat d’aquesta competició. La nord-americana tenia previst plegar a final de temporada, amb l’objectiu de superar el rècord absolut de victòries en copa del món, que té el suec Ingemar Stenmark (86), però a causa dels problemes que arrossega al genoll –que s’ha lesionat de manera reiterada els últims anys– ha pres la decisió d’avançar la seva retirada un mes.

Vonn, de 34 anys, va estrenar la temporada encara no fa un mes, a Cortina d’Ampezzo, on es va ressentir de mal al genoll. Després de meditar-ho, l’americana va decidir que no calia allargar més la seva carrera i va fixar la seva retirada per després del mundial d’Are.

Vonn serà una de les protagonistes a Suècia, com també la seva companya Mikael Shiffrin, gran dominadora del circuit femení les últimes temporades. Especialista en proves tècniques, Shiffrin aspira al quart or consecutiu en la prova d’eslàlom, tot i que l’esquiadora de Liechtenstein Tina Weirather, la noruega Ragnhild Mowinckel i l’alemanya Viktoria Rebensburg, entre altres, no li posaran les coses fàcils.

També Marcel Hirscher espera allargar el seu domini en les proves tècniques. L’austríac ha aconseguit set medalles i quatre títols en mundials, i tornarà a ser el gran favorit en les proves tècniques, en les quals no sembla tenir rival. Aquesta temporada ja ha aconseguit nou victòries en copa del món, que lidera amb 500 punts d’avantatge respecte del francès Alexis Pinturault. El circuit masculí també tindrà un comiat destacat a Are, el d’Aksel Lund Svindal. Com en el cas de Vonn, les lesions no han respectat l’esquiador noruec les últimes temporades, tot i que intentarà incrementar el seu palmarès de medalles en mundials, que ja inclou cinc medalles d’or, una de plata i dues de bronze.

Tres catalans

En el mundial d’Are hi participaran tres esquiadors catalans, dos dels quals debutaran en aquesta competició. L’únic amb experiència prèvia és Quim Salarich, que ja va participar en els mundials de Vail (2015) i Saint-Moritz (2017). En les dues competicions va aconseguir classificar-se per a la segona mànega de la prova d’eslàlom, i finalment va ser 30è en una prova i 25è en l’altra. L’esquiador de Malla tornarà a disputar l’eslàlom (17 de febrer). Aquesta prova també la disputarà l’esquiador de la Val d’Aran Àlex Puente, que debutarà en el gegant (15 de febrer). L’última representant catalana, la ripollesa Núria Pau, disputarà, també, tant el gegant (14 de febrer) com l’eslàlom (16 de febrer).

5 de febrer Supergegant F
6 de febrer Supergegant M
8 de febrer Combinada M
9 de febrer Descens M
10 de febrer Descens F
12 de febrer Equips
14 de febrer Gegant F
15 de febrer Gegant M
16 de febrer Eslàlom F
17 de febrer Eslàlom M
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)