Esquí

Primer or de Paris en una gran prova

Esquí alpí. L’italià s’imposa en el supergegant del mundial d’Are, i Kriechmayr i Clarey comparteixen la plata

Dominik Paris va aconseguir ahir el seu primer títol en una gran competició en imposar-se en el supergegant del mundial d’Are, prova en la qual es van repartir dues medalles de plata després que Vincent Kriechmayr i Johan Clarey aturessin el cronòmetre amb el mateix temps. Paris ja havia demostrat que estava en un gran moment de forma quan a final de gener va imposar-se en la que és considerada, oficiosament, la prova reina del circuit de copa del món, el descens de Kitzbühel, on també va ser tercer en el supergegant. L’italià havia aconseguit anteriorment una medalla de plata en el descens del mundial de Schladming (2013) i acumula dotze victòries en la copa del món, però mai abans s’havia penjat l’or en un mundial o uns Jocs. Ahir va fer un temps d’1:24.20, nou centèsimes millor que els de l’austríac Kriechmayr i el francès de 38 anys Clarey. Cap dels dos havia pujat abans al podi d’un mundial. El campió olímpic, l’austríac Matthias Mayer, va sortir de la pista un cop completats dos terços de baixada, quan marcava el millor temps intermedi.

“Després de les victòries a Bormio i Kitzbühel, ara arriba aquest or. És realment un any màgic. Aquest or val molt. Comencem bé i esperem continuar així”, va valorar l’esquiador italià.

Paris es va convertir en el primer italià que guanya una medalla d’or en un mundial des de la que Christof Innerhofer, quart ahir (+0.35), va aconseguir en aquesta mateixa especialitat a Garmisch, el 2011. Succeeix en el tron l’esquiador quebequès Erik Guay, vencedor del supergegant a Saint-Moritz 2017. La pròxima prova del mundial, que serà la combinada femenina, es disputarà demà.

Supergegant M
1r Dominik Paris (Itàlia) 1:24.20
2n Johan Clarey (França) a 0.09
2n V. Kriechmayr (Àustria) a 0.09
4t Christof Innerhofer (Itàlia) a 0.35
5è Adrein Theaux (França) a 0.37
6è Josef Ferstl (Alemanya) a 0.39
7è Brice Roger (França) a 0.41
8è Mattia Casse (Itàlia) a 0.50
8è Steven Nyman (EUA) a 0.50
8è A.S. Sejersted (Noruega) a 0.50
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)