Atletisme

Jaël Bestué i Estela García volen a Madrid

Atletisme. Les velocistes milloren el rècord català de 60 m (7.32) i signen la mínima europea per a Glasgow

La santcugatenca Jaël Bestué (FC Barcelona) i la vilanovina Estela García (Nike) han signat aquesta tarda en el míting de Madrid una nova plusmarca catalana en 60 m amb un registre de 7.32, una centèsima menys que el rècord de Yolanda Díaz, vigent des de fa més de tres dècades (1988). El registre, a més, és mínima per competir en l’europeu en pista coberta de Glasgow. Bestué i Garcia han ocupat el quart i el cinquè lloc, respectivament, en una final de molt nivell, amb victòria de la polonesa Ewa Swoboda (7:11), seguida per l’holandesa Dafne Schippers (7.18). En la final encara hi hagut una tercera velocista catalana, Cristina Lara (FC Barcelona), que ha rebaixat la seva marca del curs (7.38).

El palamosí Adel Mechaal (New Balance) ha ocupat el tercer lloc en una accidentada cursa de 1.500 m (3:41.82). La marca és mínima per a l’europeu, tot i que Mechaal té previst competir en els 3.000 m. En els 1.500 m femenins, la banyolina Esther Guerrero (New Balance) continua acumulant experiències en la distància i s’ha classificat en un valuosa cinquena posició, primera entre les representants espanyoles, amb un registre de 4:13.73.

L’hospitalenca Maria Vicente (Nike), l’altra joia de l’atletisme català, també ha brillat sobre el tartan de la pista de Gallur i ha superat la plusmarca catalana de triple salt amb un millor intent de 13,71 m. L’anterior rècord era de Débora Calveras, amb 13,67 m.

RÈCORD

Maria Vicente estableix la plusmarca catalana en triple salt (13,71 m)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)