Handbol

Promiscuïtat eternitzada

Handbol. El Barça, favorit de la copa, encadena 26 títols en competicions estatals des que va perdre la semifinal del 2013 a Logronyo contra l’Atlético

El 28-31 que va encaixar el Barça el 3 de maig del 2013 contra l’Atlético de Madrid a Logronyo en la semifinal de la copa va suposar el darrer títol estatal que se li va escapar. El campió va ser l’Atlético de Madrid, que en la final va vèncer per 38-28 l’amfitrió, el Naturhouse La Rioja. La lliga, la copa Asobal i la supercopa, conquerides posteriorment, tot i que l’Asobal l’havia segellat matemàticament abans d’anar a Logronyo al davant precisament del conjunt colchonero, no se li van esmunyir. Va fer el ple en les cinc temporades posteriors, entre el 2013 i el 2018 –20 títols–, i intenta eixamplar la tirania aquest curs. De moment, l’equip de Xavi Pascual ja té la lliga al sarró, la novena consecutiva des de la campanya 2011/2012. Tampoc no va fallar en la copa Asobal –nou de seguides– ni en la supercopa: set de consecutives. Arriba a la copa d’Alacant que comença avui com a màxim favorit tant per plantilla com per currículum després d’haver conquerit les quatre últimes edicions i d’haver tiranitzat les competicions estatals amb 26 títols consecutius des de la derrota de fa poc més de sis anys contra els colchoneros. El potencial blaugrana, la bona feina i la perseverança del tècnic Xavi Pascual i la retirada de l’escena de l’Atlético de Madrid són els factors que expliquen el domini abassegador.

El pòquer estatal del curs 2018/2019 –també han caigut la supercopa de Catalunya i la Super Globe i la gran il·lusió és la copa d’Europa– se’l juga al pavelló Pitiu Rochel d’Alacant. Malgrat els precedents i la condició de favorit, Pascual reclama al seu equip que estigui en estat d’alerta, sobretot després d’haver empatat a Logronyo en la lliga quan ja era campió.

Fàbregas, fins al 2023

Per reforçar la confiança, el club va fer pública ahir al matí l’ampliació per tres temporades, fins al 2023, del contracte del pivot francès Ludovic Fàbregas, El Puente Genil –tretzè en l’Asobal– no sembla un obstacle per discutir la supremacia blaugrana a quarts. Tots dos equips es van trobar l’any passat a semifinals (27-36), després que els andalusos eliminessin el Granollers, finalista el 2014 i el 2015. El conjunt d’Antonio Rama s’enfronta a l’Ademar, tercer en l’Asobal i que l’ha derrotat en els dos duels de lliga. El tècnic pot incloure el central Ian Tarrafeta en la convocatòria, que ja està recuperat.

ELS PROTAGONISTES

Em molesta molt que es dubti de la vàlua dels nostres títols. Assumim la condició de favorits
Víctor Tomàs
jugador del Fc Barcelona
Si juguem amb l’agressivitat i alegria del partit contra el GOG, tindrem possibilitats
Antonio Rama
Tècnic del fraikin granollers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)