Atletisme

El Bannouri i Míriam Ortiz guanyen a Barcelona

Atletisme. Més de 46.000 corredors van omplir els carrers de la ciutat en la 41a edició de la Cursa d’El Corte Inglés

El marroquí Mourad El Bannouri (La Sansi) i la badalonina Míriam Ortiz (AA Catalunya) es van imposar ahir en la 41a edició de la Cursa d’El Corte Inglés, que va aplegar 46.382 corredors en un nou recorregut de 10,639 km, ja que la meta es va situar per primer cop fora del centre de la plaça Catalunya.

El Bannouri (39 anys), vencedor el 2016 i el 2017, es va imposar amb autoritat al seu rival més directe, Mohammed Zharouni (23 anys, FC Barcelona), que sortia amb una millor marca de la distància però que va anar perdent gas després del pas per l’estadi de Montjuïc. El vencedor, de fet, va fer el canvi de ritme definitiu en el descens cap a l’arribada i va obtenir, a banda de la victòria, un nou rècord de la prova (32:15). Hi ha ajudat que la distància fos lleugerament més curta.

Míriam Ortiz (34 anys), per la seva banda, va ser la gran dominadora de la cursa femenina i va poder igualar el rècord de quatre victòries en la cursa de dues fondistes llegendàries de l’atletisme català, Eva Sanz i Quima Casas.

Al pas per l’estadi, Ortiz ja superava de 43 segons les seves seguidores immediates, la menorquina Marina Bagur (ISS-L’Hospitalet) i la manresana Meritxell Soler (Avinent Manresa). En la segona part Soler va llançar un fort atac per mirar de caçar Ortiz, però aquesta va resistir i es va imposar, com El Bannouri, amb un nou rècord de la prova (38:20).

RÈCORDS

Els dos vencedors van fer les millors marques de la prova en un circuit més curt