Tennis

Djokovic aparta Struff i espera a Zverev en els quarts de Roland Garros

Tennis.

El serbi Novak Djokovic (1) ha desfet les il·lusions de l’espigat alemany Jan-Lennard Struff (45è) i l’ha superat per 6-3, 6-2 i 6-2 en una hora i 33 minuts sense cedir el seu servei en tot el partit. Fi com una seda, el campió del 2016 ha apujat el seu nivell respecte del duels anteriors i jugarà els quarts de final jugarà els quarts de final contra l’alemany Alexander Zverev (5), que ha minimitzat el talent de l’italià Fabio Fognini (9): 3-6, 6-2, 6-2 i 7-6 (5) en 2h i 55 minuts. El teutó, que duia una temporada de terra molt irregular, s’ha afermat a París i en vol fer una de grossa. Necessitarà, però, la seva millor versió per batre el serbi.

L’últim partit configurat de quarts és el que jugaran l’austríac Dominic Thiem (4), que ha passat fluix davant del francès Gael Monfils (14) espolsant-se la pressió del públic –6-4, 6-4 i 6-2– i el rus Karen Khatxanov (10), que ha eliminat en l’últim partit de la jornada gairebé sense llum l’argentí Juan Martín del Potro (8) per 7-5, 6-3, 2-6 i 6-3.

Djokovic no ha convertit la seva primera oportunitat de trencament en el cinquè joc però no ha perdonat en el vuitè quan s’ha situat amb 15-40 després d’un passing creuat. Ha posat la directa i s’ha endut deu dels onze últims punts del set (6-3) jugant al seu millor nivell des que va arrencar el torneig. Nole ha fet més aces que el seu rival –6 per 4– apel·lant a la varietat i malgrat que Struff té la mà més pesada i és en teoria l’especialista en la matèria. El serbi ha reiterat el seu domini en l’arrencada del segon parcial consumant dos trencaments més(4-0) i ha tancat el set sense complicacions (6-2). Ha acabat d’exhibir el seu predomini en l’arrencada del tercer acte (2-0) i, infinitament superior, no ha donat cap oportunitat al seu rival. Ha tancat el partit amb un 86 per cent de punts guanyats amb el primer servei (37/43) i amb un 69 per cent amb el segon (18/26), xifres molt elevades.

Paral·lelament, s’ha jugat amb una gran passió a la graderia la continuació del partit entre el japonès Kei Nishikori (7) i el francès Benoit Paire que l’asiàtic dominava diumenge per 6-2, 6-7 (8) i 6-2. El tennista local ha aixecat dues pilotes de set i de partit en el tie-break del quart parcial –6-7 (8)– i ha forçat el cinquè set davant el deliri de la seva afició. En el definitiu, el gal s’ha situat per davant (1-4 i 3-5) però Nishikori. èpic, ha reaccionat (5-5) i ha convertit un break mortal en l’onzè joc: 7-5 després de tres hores i 55 minuts. Nishikori serà el rival de l’onze cops campió Rafa Nadal, que avui ha celebrat a París el seu 33è aniversari. El partit serà la repetició de la final del Barcelona Open Banc Sabadell del 2016 que es va endur el balear o del duel per al bronze olímpic de Rio que es va adjudicar el japonès. Nadal domina el cara a cara per 10-2.

En el quadre femení, l’australiana de 23 anys Ashleig Barty (8) ha batut la nord-americana Sofia Kenin (35a) per 6-3, 3-6 i 6-0 en una hora i 30 minuts i jugarà els quarts contra la nord-americana de 24 anys Madison Keys (14), que ha esbandit sense contemplacions la txeca Katerina Siniakova (42a) per 6-2 i 6-4 en una hora i 16 minuts. L’empordanesa Aliona Bolsova jugarà en l’últim torn de la Suzanne Lenglen davant de la nord-americana de 17 anys Amanda Anisimova.