Tennis

L’últim any de pluja al Bois de Boulogne

Tennis. La central de Roland Garros tindrà el 2020 un sostre retràctil que trigarà 12 minuts a desplegar-se i evitarà una jornada sense partits com la d’ahir

La segona sessió de quarts masculins i femenins que s’havia de jugar ahir va quedar suspesa per la pluja que va caure des de mig matí al Bois de Boulogne. És la quarta vegada en la història que una jornada se suspèn íntegrament. Els precedents són el dia de la final del 1973, que es va disputar el dimarts; el 30 de maig del 2000, i el 31 de maig del 2016. Els partits previstos es jugaran avui. En el quadre masculí s’enfrontaran el serbi Novak Djokovic (1) i l’alemany Alexander Zverev (5), i l’austríac Dominic Thiem (4) i el rus Karen Khatxanov (10). En noies, la romanesa Simona Halep (3), la vigent campiona, se les haurà amb la nord-americana de 17 anys Amanda Anisimova, botxí de la catalana Aliona Bolsova. Completen el cartell la nord-americana Madison Keys (14) i l’australiana Ashleigh Barty (8). Les semifinals masculines i femenines es jugaran demà.

L’efecte de la pluja ja no serà ni de bon tros tan radical l’any vinent perquè, després d’un debat intens, la Philippe Chatrier tindrà un sostre retràctil que la cobrirà en dotze minuts i que tindrà, per tant, llum artificial, l’altre factor que obliga cada jornada a suspendre algun partit pels volts de quarts de deu de la nit. Quan acabi aquesta edició, la central serà remodelada parcialment per adaptar-se a la nova construcció. La primera fase de remodelació de la graderia ja s’ha estrenat. També es va inaugurar la nova pista Simonne Mathieu, amb capacitat per a 5.000 espectadors. Rodejada pels jardins de Serres d’Auteuil, s’ha construït preservant uns hivernacles que van ser el motiu d’un sever conflicte amb els veïns del districte 16 que va estar a punt d’obligar la federació francesa a buscar una nova ubicació per al torneig. Mathieu va ser una tennista francesa dels anys trenta que va guanyar dos títols individuals a París i que va ser una heroïna en la Segona Guerra Mundial. Bolsova va tenir l’honor de jugar en el nou recinte el partit de vuitens. El projecte continuarà el 2020, quan s’enderroqui la pista 1, que té les graderies de forma circular.

Pista Philippe Chatrier
(3) Halep - Anisimova Quarts F 12 h
(1) Djokovic - (5) Zverev Quarts M
Pista Suzanne Lenglen
(14) Keys - (8) Barty Quarts F 12 h
(4) Thiem - (10) Khatxanov Quarts M
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)