Atletisme

Esther Guerrero, en una revetlla que no s’acaba

Atletisme. Esther Guerrero s’acosta al seu millor temps en els 800 m a Sopot (2:00.87), tot just tres dies després d’establir la seva millor marca personal en 1.500 a Huelva (4:07.89)

“És el que toca...”, afirma Esther Guerrero, l’endemà de ser segona a Sopot en la cursa de 800 metres de la reunió internacional disputada a la localitat polonesa. L’atleta del New Balance va ser segona, amb un temps de 2:00.87. La cubana Rose Mary Almanza va ser la guanyadora, amb 1:59.90.

Una marca, la de la banyolina, que suposa la segona millor que fa –la millor és del 2017 (2:00.77)– en la distància en què va ser olímpica. Un temps que afegeix transcendència en l’estat de forma de Guerrero, perquè dijous passat en el míting de Huelva havia fet la seva millor marca en el quilòmetre i mig: 4:07.89. I perquè demà torna a córrer els 800, també a Polònia (Gdynia).

Avaluació

“Estic fent quinze dies competitius per veure on estem i quina marca puc aconseguir. Després torno a casa a entrenar-me, i al juliol competiré més pausadament. Un, dos o tres mítings”, diu Guerrero des de l’est d’Europa, on fa balanç del seu inici a l’aire lliure: “Vaig córrer a Estocolm fa gairebé un mes, la Lliga del Diamant, i em vaig sentir fora de ritme: era el primer 1.500 que feia aquesta temporada”, exposa sobre la seva setena posició, amb la que llavors era la millor marca estatal de l’any (4:12.50). “He fet una estada en altitud a l’abril i afrontava la cursa de Huelva una mica a l’expectativa de deixar-me portar pel ritme de la cursa. Tenia ganes de saber on estava, en quina marca em movia o quina podria arribar a fer”, hi afegeix respecte de la seva primera aproximació a la mínima dels 1.500, un segon per sota del seu registre en la cursa andalusa.

Ritmes

“Va ser molt difícil, la llebre havia d’arribar al mil i va arribar al vuit-cents. I quatre segons més lenta... La cursa ja no donava per a gaire més que la marca que vaig fer, però em vaig trobar bé i vaig veure que he millorat molt”, recorda de dijous. I hi posa context: “Vaig veure que puc afrontar una cursa amb garanties.” La nit de Sant Joan a Sopron, en canvi, tot rodat: “El 800 va ser el contrari que la de 1.500 a Huelva. No hi tenia expectatives però la cursa va ser molt bona, la llebre va complir pas a pas perfectament, i això hi ajuda molt”.

“No vaig fer una cursa perfecta perquè vaig córrer per l’exterior tota l’estona: hi havia força gent. Però em vaig trobar molt bé, les meves sensacions són positives, i encara que no hagi fet la mínima que em demanen per anar al mundial de Doha, sé que en les dues proves hi estic molt a prop”, diu de la doble volta a la pista d’abans-d’ahir. I hi afegeix: “Això m’anima perquè és una mínima molt exigent i segur que hi haurà marques de repesca.” La mínima mundialista és de 2:00.60. “Em sento competitiva i amb forces de poder lluitar per aquesta marca”, assegura.

COMPETICIÓ

“Estic fent quinze dies per veure on estem i quina marca puc aconseguir”

CONFIANÇA

“Encara que no hagi fet la mínima sé que en les dues proves hi estic molt a prop”

LES MÍNIMES

4:06.50 en 1.500 i 2:00.60 en 800 són els temps que exigeix la IAAF per ser a Doha

“Sento que, ara, soc molt més competitiva”

Córrer les finals dels grans campionats internacionals. És el motiu pel qual Esther Guerrero va fer el salt de distància, ja la temporada anterior. “Són dues proves del mig fons; jo sempre havia entrenat el 800 per sota, la velocitat. I des de fa dos anys que hem començat a treballar una mica més per dalt: la resistència, la fase aeròbica. I això m’està donant, a banda de garanties per afrontar un 1.500 molt millor que abans, més capacitat de reacció en el 800: poder-me adaptar millor al ritme de la cursa i tenir un canvi al final”, respon, qüestionada sobre si acabarà fent el 1.500, com s’havia plantejat, o el 800. A hores d’ara la prioritat és l’estat de forma: “M’estic movent en les mateixes marques que abans, però sento que soc més competitiva. Tenint la mateixa marca puc competir millor en un gran campionat, i això és el que vull anar esbrinant i compaginant.” “La meva idea és fer el 1.500 però ara torno a córrer un 800 i a veure si també m’acosto a aquesta mínima”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)