Esports de muntanya

Curses de muntanya

‘Made in’ Kilian

El corredor català ha dissenyat i organitza la cursa més dura i tècnica del calendari de les World Series, que es disputa demà a Noruega

El català organitza aquesta prova des del 2014, juntament amb la seva parella, Emelie Forsberg

És la prova més dura del circuit de curses de muntanya World Series. Té 57 quilòmetres, 4.700 m de desnivell positiu –amb punts culminants al Tromsdalstind (1.238 m) i l’Hamperokken (1.404 m)– i, sobretot, un recorregut tècnic, aeri i exposat, molt rocós i ple de crestes afilades. Tot un repte per als centenars de corredors que viatgen fins a Tromsø, al nord de Noruega, allà on encara es pot gaudir del sol de mitjanit.

En la cinquena edició de la Tromsø Skyrace, com es diu la prova, s’hi han inscrit cap a 900 persones, un èxit irrefutable tenint en compte la llunyania de la ubicació. A més de l’atractiu que la prova té per si mateixa, la fama que ha adquirit des de la primera edició (2014) es pot atorgar, també, a la popularitat de la persona que l’ha dissenyada. El pare de la criatura és ni més ni menys que Kilian Jornet, el millor corredor de muntanya de tots els temps. El català organitza aquest esdeveniment, que inclou altres proves de menys distància, conjuntament amb la seva parella, Emelie Forsberg, amb qui viu a Noruega.

La distància reina es disputarà demà dissabte i tindrà com a gran favorit a la victòria Jonathan Albon, vencedor de les dues últimes edicions de la prova noruega. El corredor britànic és el tercer classificat de la general de les World Series, que lidera Oriol Cardona. El banyolí no serà demà a la línia de sortida, ja que s’ha agafat tres setmanes de descans abans de començar a preparar la temporada d’hivern, però continuarà liderant les World Series siguin quins siguin els resultats. Tampoc hi serà la líder en dones, la també catalana Sheila Avilés, que el cap de setmana passat, en la Comapedrosa (Andorra), va prendre el primer lloc a l’holandesa resident a Catalunya Ragna Debats, segona a Tromsø els dos últims anys. La nord-americana Hillary Gerardi, vencedora de l’any passat, serà la dona a batre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)