Hoquei sobre herba

Espanya sucumbeix al potencial belga en el debut

Hoquei sobre herba. L’equip de Soyez, sense punteria i amb poca intensitat defensiva, juga a remolc dels amfitrions i acaba golejat en un mal final de partit en la seva estrena en l’europeu

bèlgica 5 Espanya 0

BÈLGICA:Vanasch; Van Doren, Van Aubel, Boccard, Stockbroekx, Briels, Denayer, Vanasch, Gougnard, Luypaert, Wegnez i Boon. També van jugar: Dohmen, Charlier, De Kerpel, Hendrickx, De Sloover i Kina.ESPANYA:Cortés; Enrique, Delás, González, Iglesias, Sallés, Tarrés, De Frutos, Ruíz, Romeu i Quemada. També van jugar: Sánchez, Rodríguez, Arana, Piera i Boltó.GOLS:1-0 (9’) Hendrickx. 2-0 (19’) Wegnez. 3-0 (52’) Boon. 4-0 (54’) Hendricx. 5-0 (55’) Kina.

La selecció espanyola, amb onze catalans, va rebre un sever correctiu de Bèlgica, amfitriona i vigent campiona del món, en el seu debut en l’europeu d’Anvers. L’equip local va prendre la iniciativa des del primer moment, va marcar el ritme de joc i va neutralitzar qualsevol intent de reacció espanyola. L’equip de Fred Soyez s’haurà de jugar el segon lloc de grup demà contra Gal·les i sobretot dimarts contra Anglaterra.

En el primer quart, l’equip amfitrió va posar setge a la porteria espanyola. Quico Cortés, amb intervencions de mèrit, va desbaratar els dos primers penals córner, però en el tercer no va poder evitar el primer gol belga. La bola arrossegada per Hendrickx es va esmunyir pel mig de les cames de Miki Delàs. De mica en mica i ja en el segon quart, l’equip de Fred Soyez es va anar traient la pressió local de sobre, però els campions del món van tornar a colpejar després d’una recuperació de bola i una ràpida transició culminada per Wegnez. Pau Quemada, en el primer penal córner de l’equip espanyol i després d’una bona jugada començada per la banda esquerra, va tenir l’oportunitat de retallar la diferència, però la bona intervenció de Vanash i la ràpida reacció de la defensa rival van frustrar les seves aspiracions.

A la mitja part, Soyez va reclamar als seus jugadors més intensitat defensiva al mig del camp i efectivitat en atac, però ni una cosa ni l’altra. Vanash va aturar una rematada a boca de canó d’Alejandro de Frutos i en el tram final l’equip estatal va abaixar els braços i va arribar el festival belga amb gols de Boon, de Hendrickx, de penal córner, i de Kina, en una gran acció individual.

Bones expectatives per a les de Lock

El tercer lloc en el mundial de Londres i més recentment el títol de l’equip sub-21 en l’europeu són la targeta de presentació de la selecció espanyola, dirigida per l’anglès Adrian Lock i amb vuit catalanes en les seves files. Tot i les bones expectatives, el tècnic destaca el nivell del campionat d’Europa, tal com indiquen els podis dels darrers grans campionats internacionals. Respecte al debut contra Rússia (18 h), Lock adverteix que és una selecció que ha evolucionat molt, tot i el seu menor rànquing. Els altres rivals de la primera fase són Holanda (dilluns), el número u del món, i Bèlgica (dimecres), amb qui probablement s’hauran de jugar l’accés a les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)