Hoquei sobre herba

El guió perfecte

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola, contundent a les dues àrees, derrota Holanda, la vigent campiona, i demà es jugarà el títol europeu contra Bèlgica, botxí d’Alemanya

holanda 3 Espanya 4

HOLANDA:Van der Ven; De Geus, Bakker, Van Ass, De Wijn, Baart, Pruijser, Kellerman, Brinkman, Janssen, Van der Weerden –equip inicial–; Blaak (p.s.), Hertzberger, Blak, Schuurman, Van Puffelen, De Mol i Galema.ESPANYA:Cortés; Enrique, Delàs, Iglesias, Sallés, Tarrés, Lleonart, De Frutos, Ruiz, Romeu, Quemada –equip inicial–; Garin (p.s.), Sánchez, Rodríguez, González, Arana, Piera i Boltó.GOLS:0-1 (2’) Quemada. 0-2 (19’) Quemada. 0-3 (34’) Romeu. 0-4 (50’) Sánchez. 1-4 (53’) Bakker. 2-4 (59’) Janssen. 3-4 (60’) Janssen.ÀRBITRES:Bale i Goentgen. Targetes verdes per a: Balk (12’), d’Holanda, i Delàs (41’) i González (60’), d’Espanya.

La selecció espanyola, amb onze catalans, tornarà a jugar una final europea després de superar contra pronòstic la vigent campiona, Holanda, en una semifinal rodona a totes dues àrees. La contundència en els penals córner (3 de 4), dos de Pau Quemada i un de Pepe Romeu; la solidesa i compromís defensiu, amb Quico Cortés apareixent en els moments més delicats, i la màgia de Xavi Lleonart van ser les claus d’un partit amb un guió somiat. La reacció de l’equip holandès, que va anotar tres gols en els últims set minuts, va arribar massa tard. La primera final europea després de 12 anys –el 2007 va perdre contra Holanda– serà contra Bèlgica (20:30 h), que va remuntar un 0-2 contra Alemanya (4-2).

L’equip espanyol va tenir un inici elèctric i amb poc més de dos minuts ja en va tenir prou per inaugurar el marcador amb un penal córner executat per baix per Pau Quemada. El conjunt holandès es mostrava imprecís i incòmode davant la intensitat en la posada en escena del combinat espanyol. En el segon quart l’equip de Max Caldas va fer un pas endavant i va avançar línies pressionant la sortida de bola del rival. Els veterans Sergi Enrique i Miki Delàs van exercir el seu lideratge i compromís en la defensa, i es van mostrar ferms davant les escomeses dels rivals. Es tractava de ser contundents a les àrees i l’equip espanyol ho va tornar a ser. Quemada, aquest cop elevant la bola, va anotar el seu segon penal córner forçat en una internada de Quique González de Castejón.

Després de la represa, l’equip de Fred Soyez va ampliar el repertori amb els penals córner. Aquest cop va ser Pepe Romeu l’encarregat de rubricar la jugada assajada que deixava Holanda molt a prop de la lona. Al llindar del caos, els campions europeus van sortir en tromba en el darrer quart, però no van veure porteria en tres penals córner consecutius. Lleonart va tancar el seu recital amb una cursa per la banda esquerra que Ricardo Sánchez va saber rematar amb el gol de la sentència. Holanda no es va rendir, però la seva reacció, amb gols de Baker i Janssen, de penal córner (2 de 10), va ser infructuosa.

L’equip de Lock, a la tercera final

La selecció espanyola femenina buscarà la seva tercera final en un europeu contra Alemanya (20.30 h). L’equip d’Adrian Lock, amb vuit catalanes, és l’equip que menys gols ha encaixat en el campionat –només un– i ha rendibilitzat perfectament els tres que ha marcat. El conjunt germànic va començar amb un contundent 13-0 contra Bielorússia, però després no va poder passar de l’empat a un amb Anglaterra i Irlanda. Les màximes golejadores de l’equip són Grote, amb quatre dianes (tres de penal córner), i Maertens, amb tres. La primera semifinal la jugaran Holanda, vigent campiona, i Anglaterra (18 h).