Rugbi

Sud-àfrica venç Gal·les (16-19) i jugarà la seva tercera final d’un mundial

Rugbi. La semifinal és molt anivellada i es decideix amb un cop de càstig transformat per Handre Pollard a quatre minuts del final

Sud-àfrica s’ha classificat per la seva tercera final d’un mundial en derrotar per un ajustat 16-19 a Gal·les. Els Springboks eren favorits però han treballat molt per superar al XV del Drac. En les dues finals anteriors que ha disputat Sud-àfrica ha guanyat el títol. El seu rival en aquesta ocasió serà Anglaterra –que divendres va eliminar a Nova Zelanda–, en la repetició de la final del mundial del 2007 a França que van guanyar els sud-africans.

La segona semifinal és molt anivellada i malgrat que Sud-àfrica s’avança en el marcador i sempre va per davant, Gal·les sempre es refà i sap empatar. Al descans s’arriba amb un 6-9 pels Springboks. En el segon temps, i després d’un assaig els sud-africans amplien l’avantatge fins el 9-16. Els gal·lesos també anoten un assaig i tornen a igualar el partit (16-16). A falta de només quatre minuts pel final Handre Pollard –que ha anotat catorze punts–, transforma un cop de càstig i situa el marcador en el definitiu 16-19 per Sud-àfrica.