Més esport

Els patins de vela prenen el Port Olímpic

Vela. Comença el campionat d’Espanya amb 86 embarcacions i amb els badalonins Joaquim Roig i Albert Batllerià lluitant pel podi

El 76è Campionat d’Espanya de Patí de Vela ha celebrat avui el seu primer dia de regates al Port Olímpic de Barcelona. El poc vent ha marcat aquesta primera jornada de la competició, que arriba per primera vegada a la ciutat organitzada pel Club Patí Vela Barcelona (CPVB). L’andalús José Vicente Climent lidera la classificació provisional.

87 embarcacions s’han llençat a l’aigua aquest migdia, una xifra que suposa un rècord en les competicions d’aquesta classe. La regata ha sortit amb retard pel poc vent, gairebé a la una del migdia, després d’una primera sortida nul·la. Els patrons han hagut de navegar amb condicions de llevant del 60 al 90 amb 7 nusos de vent. En la darrera cenyida s’ha canviat una mica el recorregut amb baixes intensitat. El primer en entrar a la línia de meta ha estat José Vicente Climent, del RCN Puerto Santa Maria (Andalusia), que lidera la classificació provisional, seguit de Joaquim Roig (CN Badalona) i Albert Batllerià (CN Badalona).

En el campionat hi participen patinaires catalans, però també han arribat patrons d’Andalusia, València, Bèlgica i França. La competició s’organitza per encàrrec de la Real Federación Española de Vela, es desenvolupa en col·laboració amb l’Asociación Deportiva Internacional de Patín a Vela (ADIPAV).

Aquesta és la a 76a edició d’un campionat consolidat en el calendari dels esports de vela que es disputarà fins el pròxim diumenge. En els tres dies de competició, els regatistes disputen dues regates diàries entre les 12 i les 15 h i surten des de la platja del Somorrostro per la Bocana del Port Olímpic. De les sis proves programades, s’hauran de completar dues perquè el campionat sigui vàlid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)