Futbol sala

El Barça apel·la a l’eficàcia

Futbol sala. Completa un partit intel·ligent amb Juanjo perfecte sota pals i avui jugarà la semifinal de la copa d’Espanya contra El Pozo (19 h / E3)

BARÇA 3 OSASUNa 1

BARÇA:Juanjo, Boyis, Diego, Aicardo i Adolfo -equip inicial-; Rivillos, Lozano, Arthur, Ximbinha, Daniel i Marcenio.OSASUNA MAGNA:Asier, Araça, Bynho, Martel i Saldise -equip inicial-; Martil, Usín, Juninho i Llamas.GOLS:1-0 (5’) Marcenio. 2-0 (7’) Lozano. 2-1 (23’) Araça. 3-1 (24’) Adolfo.ÀRBITRES:Cordero Gallardo i Martínez Flores.

El Barça, el vigent campió, va començar ahir amb empenta la copa d’Espanya i va derrotar en els quarts l’Osasuna Magna per 3-1 –2-0 a la mitja part– en un partit molt intens en què va fer valer l’eficàcia al davant i el sacrifici i l’encert del porter Juanjo al darrere. Els gols del conjunt d’Andreu Plaza els van fet Marcenio, Lozano i Adolfo, que va mitigar la reacció d’un rival engrescat que acabava de fer el seu únic gol. La nota negativa del partit va ser la lesió de Sergio Lozano, que va sentir una punxada a la cama esquerra a l’inici del segon temps i es perdrà la resta de la competició. Els blaugrana jugaran avui la semifinal contra El Pozo Múrcia (19 h / Esport3), que va superar el Llevant (1-2). La primera semifinal la disputaran el Movistar Inter i el Valdepeñas (17 h).

La sortida intensa del conjunt navarrès va deixar glaçat el Barça en els primers cinc minuts. Juanjo va treure una mà miraculosa en una rematada de Martel a la sortida d’un córner i la pilota es va estavellar el pal. Saldise i Rafa Usín també van estar a punt de marcar. El Barça estava intimidat al darrere per la pressió del rival. Fins que Andreu Plaza va fer canvis i va arribar el canvi climàtic. Ximbinha, llest com la gana, va rebre en la posició de pivot i va servir una gran assistència a Marcenio, que va fer l’1-0 tot just en la primera aproximació blaugrana. El 2-0 de Lozano –el seu onzè en la competició, superant Fernandão i ara només al darrere del també exblaugrana Wilde (21)– per l’escaire, sol i ben assistit per Marcenio va estar precedit d’una pilota robada en una probable falta sobre Llamas. Els àrbitres, però, van revisar l’acció i van donar el gol com a vàlid. El Barça es va carregar amb quatre faltes en només deu minuts però va resistir i en va acabar acumulant cinc en el primer temps. En el minut 17, Diego va estavellar la pilota al pal. L’Osasuna va prémer de nou l’accelerador i va crear perill en dues accions en l’últim minut, però Juanjo, atent, les va malbaratar.

El Barça es va sobreposar a una nova tempesta en l’inici del segon temps. Lozano es va fer mal tot sol, va demanar de seguida el canvi i va marxar plorant. Amb l’equip moralment estabornit per la pèrdua d’un baluard, Rivillos va badar en defensa i Araça la va clavar (2-1). Però el Barça va reaccionar amb rapidesa i contundència. Rivillos va conduir un contraatac i Adolfo va marcar el 3-1 amb un tret creuat vital que va apaivagar els ànims rivals. Marcenio i Ximbihna van combinar durant uns minuts a plaer perquè Osasuna tenia cinc faltes i va treure el peu de l’accelerador, però no van plasmar en gols el domini. La millor ocasió va ser una xilena de Ximbinha després d’una passada del porter Juanjo que Asier va rebutjar i que hauria estat un gol espatarrant. Diego va estavellar al pal el doble penal corresponent a la sisena falta navarresa (42’). Imanel Aregui, el tècnic dels verds, va ordenar atac de cinc a 8:13 per al final, però Juanjo va continuar delectant amb les seves bones aturades als intents d’Araça i de l’incisiu Usín.