Futbol sala

Cop de puny del Barça

L’equip d’Andreu Plaza remunta l’1-0 en la mitja part contra el debutant i descarat Viña Albali Valdepeñas amb un segon període pletòric i aixeca amb tot el mereixement per cinquena vegada el títol de la copa d’Espanya

VALDEPEÑAS 3 BARÇA 4

VIÑA ALBALI VALDEPEÑAS:Edu, José Ruiz, Chino, Cainan i Ibarra –equip inicial–; Buitre, Juanan, Dani Santos, Nano, Terry i Catela,BARÇA:Juanjo, Boyis, Aicardo, Dyego i Adolfo –equip inicial–; Roger, Rivillos, Arthur, Ximbinha, Daniel i Marcenio.GOLS: 1-0 (12’) Chino. 1-1 (22’) Adolfo. 1-2 (29’) Aicardo. 1-3 (31’) Boyis. 2-3 (32’) Chino. 2-4 (33’) Marcenio. 3-4 (40’) Chino.ÀRBITRESCordero Gallardo i Martínez Flores. Vermela a Catela (39’).PÚBLIC:Uns 8.000 espectadors

El Barça va sobreposar-se a un resultat advers en el descans i als milers de seguidors rivals que van inundar el Martín Carpena de Màlaga i va derrotar el Viña Albali Valdepeñas en la final de la copa d’Espanya per 3-4. La il·lusió d’un rival que va arribar al partit decisiu en el seu debut en la competició no va ser un argument suficient per enderrocar el favoritisme del conjunt d’Andreu Plaza, que, malgrat perdre Sergio Lozano en els quarts, va saber remuntar contra El Pozo en la semifinal i, ahir, també es va saber arromangar per celebrar el seu cinquè títol. L’esperit de l’equip va quedar simbolitzat quan els tres lesionats –el propi Lozano, Ferrâo i Esquerdinha– van aixecar la copa.

El Barça va ser netament superior en el segon temps, amb una pressió que va ofegar en moltes fases el rival, encert al davant i Juanjo sempre molt segur. A més, el porter rival Edu va fallar tant en el segon com, sobretot, en el tercer gol del Barça. El Valdepeñas va donar molt bona imatge amb Chino (3), molt fi de cara a porteria, però es va agenollar davant de l’evidència.

Chino, en una jugada d’estratègia a la sortida d’una falta, va avançar el Valdepeñas i va premiar l’aposta per jugar la pilota. Els aficionats del Valdepeñas –uns 6.000– van embogir. El Barça no rutllava i només havia tingut claredat d’idees en dues accions en què va connectar amb el pivot Ximbinha. Andreu Plaza va fer entrar per primer cop en la copa Roger per alterar els bioritmes del partit. El català va estar a punt d’empatar engaltant al primer toc un servei llarg perfecte del porter Juanjo (18’). Plaza havia demanat passades llargues, determinació i menys tocs en un temps mort a 9:33 del descans, previ al gol rival. L’ocasió més clara també va néixer en una acció de Roger per la banda dreta. Marcenio va enviar al pal la centrada (19’). El partit havia fet un gir i el Valdepeñas va donar per primer cop símptomes de vulnerabilitat i només pensava en el descans, tot i que també va estar a punt d’aprofitar una badada de Marcenio.

La reconquesta va prosseguir amb un Barça ambiciós i pletòric en la pressió. Ximbinha va sortir amb ganes de gresca. Primer, va marxar de dos rivals en un pam i va xutar massa alt. Tot seguit, va enviar un avís molt seriós al pal. Els àrbitres, però, van donar córner. Adolfo, lliure de marca, va empatar dins l’àrea. Una triple intervenció de Juanjo inversemblant va salvar el Barça i Aicardo va fer l’1-2 en una falta llunyana amb la col·laboració del porter Edu, que va lamentar que la pilota li passés per sota les cames. En plena flagel·lació, el porter es va empassar una centrada de Boyis descuidant el pal curt(1-3). Chino, tot caràcter, va fer 2-3 amb un tret creuat. Però Marcenio va clavar el 2-4 aturant primer amb el pit, una acció que va ser revisada pels col·legiats que van concedir el gol. Catela va xutar al pal i el Valdepeñas va optar per l’atac de cinc a 4:26 del final. El premi li va arribar massa tard i el gol de Chino a vuit segons del final va resultar estèril.

2020 Barça
2019 Barça Lassa
2018 Jaén Paraíso Interor
2017 Movistar Inter
2016 Movistar Inter
2015 Jaén Paraíso Interior
2014 Inter Movistar
2013 Barça Alusport
2012 Barça Alusport
2011 Barça Alusport
2010 El Pozo Múrcia
2009 Inter Movistar
2008 El Pozo Múrcia
2007 Boomerang Interviu
2006 Lobelle Santiago
2005 Boomerang Interviu
2004 Boomerang Interviu
2003 El Pozo Múrcia
2002 València Vijusa
2001 Antena 3 Boomerang
2000 Caja Segovia
1999 Caja Segovia
1998 Caja Segovia
1997 Maspalomas Sol de Europa
1996 Interviú Boomerang
1995 El Pozo Múrcia
1994 Marsanz Torrejón
1993 Sego Zaragoza
1992 Penzoil Marsanz
1991 Caja Toledo
1990 Interviú Lloyd’s
Hem tornat a remuntar com en les semifinals i hem demostrat que aquest equip té fam de títols
Dyego
Estic content d’ajudar. L’Andreu m’ha demanat mobilitat i crec que he donat espurna
Roger
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)