Ciclisme

Reacció contra la pandèmia

Ciclisme. L’UCI cancel·la fins al 3 d’abril totes les proves del calendari internacional i de classificació olímpica per protegir la salut de tots els ciclistes pel que fa al coronavirus i garantir l’equitat esportiva amb vista als Jocs de Tòquio

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit cancel·lar totes les proves del calendari internacional i suspendre totes les competicions de qualificació, en totes les seves modalitats, per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. L’UCI va emetre ahir un comunicat amb les decisions adoptades per “garantir la màxima protecció de la salut de tots els participants en proves ciclistes i l’equitat esportiva entre els participants”. Així mateix, el màxim organisme del ciclisme mundial insta “expressament els organitzadors perquè cancel·lin qualsevol prova de ciclisme en el calendari internacional de l’UCI en territoris identificats de risc per l’OMS”. De la mateixa manera, congela les classificacions des d’ahir i momentàniament fins al 3 d’abril.

Places olímpiques en joc

Pel que al procés de classificació per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, ja s’ha completat per a les modalitats de carretera, pista i pista de paraciclisme, però encara estan pendents per a la bicicleta de muntanya (BTT), BMX Racing, BMX Freestyle i parapent. En aquest sentit, l’UCI demana al COI i a l’IPC que el període de classificació per a aquestes modalitats s’aturi retroactivament a partir del 3 de març per garantir l’equitat en l’adjudicació de quotes olímpiques. Pel que fa al BTT i amb el rànquing per països, a la federació espanyola (6a en homes i 21a en dones) li correspondrien dues places en categoria masculina, i una en la femenina. L’andalús David Valero (15è) és el més ben classificat en el rànquing individual, seguit del català Jofre Cullell (19è). S’haurà de veure si la federació opta pel colomenc del Megamo o pel ciclista de Logronyo Carlos Coloma.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)